Röplabda

2023.05.10. 12:40

Távozik a Nyíregyházáról Kovács-Francesco Genesis

A venezuelai származású feladó 2016 óta erősítette a Fatumot.

Kovács-Francesco Genesisnek (jobbra) nagy szerepe volt abban, hogy a Fatum-Nyíregyháza idén bronzérmet szerzett a Magyar Kupában

Fotó: Koncz Márton/Nemzeti Sport

Genesis Francesco 2016-ban érkezett Nyíregyházára, azóta a csapat meghatározó játékosa volt. Az Extraligában egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett az együttessel, háromszoros Magyar Kupa-győztes, de volt második és kétszer harmadik is a Fatummal.

A klub vezetősége szerződést kínált a 33 éves venezuelai származású, de magyar állampolgársággal is rendelkező feladónak, ám ő úgy döntött, hogy férjével együtt Spanyolországba költözik.

– Spanyolországban élnek a testvéreim, édesanyámmal pedig hat éve nem találkoztam – idézi Kovács-Francesco Genesist a klub honlapja. – Nagyon hiányoznak, ezért úgy döntöttünk, hogy Spanyolországba költözünk, és ott szeretnék még röplabdázni. Úgy éreztem, szükségem van egy kis váltásra. Nehéz időszak van a hátam mögött, a sérülés alatt jöttem rá, hogy mennyire hiányzik a család, szeretnék többet lenni velük. De nem végleges a búcsú, Nyíregyházán megmarad a lakásom, és szeretnék még visszajönni. A város, a csapat mindig ott lesz a szívemben, nagyon szerettem a csapattársaimat, a szurkolókat, a klubot. Úgyhogy remélem, csak átmeneti a búcsú.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában