Helyi sport

2023.05.07. 21:28

Verekedés a Szpari–DVTK derbi után

Nem telt el balhé nélkül a Nyíregyháza és a DVTK mérkőzése.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Mint arról beszámoltunk, a Nyíregyháza Spartacus vasárnap a Diósgyőrt fogadta a labdarúgó NB II. keleti derbijén. Noha a szurkolói létszám már nem összehasonlítható azzal, ami 10-20 éve, vagy még annál is régebben jellemző volt ezekre a rangadókra, a hangulatra így sem lehetett panasz.

A vendégeket 300 drukker kísérte el Balmazújvárosba, míg a pályaválasztó Szparit nagyjából ezer szurkoló mellett 50-60 ultra biztatta. A mérkőzés közben szokásos odaszólogatásokat, egymást gúnyoló rigmusokat leszámítva semmilyen balhé nem volt a kilencven perc alatt.

Nem sokkal a lefújás után aztán elszabadult a pokol. A hazai B-közép tagjai megindultak a diósgyőriek felé, akik közül sokan áttörték a kordonokat válaszul. Az így összekerült ellenszurkolók közül többen a küzdőtér magasságában, mások a lelátón verekedtek össze, idővel a rohamrendőröknek sikerült teljesen szétválasztani a két tábort és kiüríteni a stadiont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában