Labdarúgás

2023.05.07. 21:13

Érett a Szpari-siker, de egy ponttal kell beérni a DVTK ellen

A Nyíregyháza Spartacus 1–1-et játszott a Diósgyőrrel a labdarúgó NB II. 36. fordulójában.

Novák Csanádot a maszk sem akadályozta meg abban, hogy gólt fejeljen

Fotó: Trifonov Éva

Nem számít a csapatok aktuális helyezése, a Nyíregyháza–Diósgyőr összecsapásnak mindig kiemelt jelentősége van a két klub életében. A DVTK már biztos bajnokként és feljutóként érkezett Balmazújvárosba, régi riválisa ideglenes otthonába. Derbiről lévén szó a vendégjátékosok nem tehették meg, hogy félvállról veszik az ütközetet, ha valamelyiküknek mégis ez fordult volna meg a fejében, elég volt a vendégszektor és a hazai B-közép felé pillantania, és láthatta, hogy a két csapat szurkolóinak mit jelent ez az összecsapás. Hozzá kell tenni, a szurkolói létszám nem idézte a régi időket, de a hangulatra így sem lehetett panasz.

A presztízsen túl a kiesés elől menekülő Szpari számára bírt igazán nagy téttel a találkozó. Mint fentebb említettük, a Diósgyőr feljutása miatt legalább egy idényen át a vasárnapi volt az utolsó bajnoki a két csapat között – a következő hetekben derül ki, hogy a két gárdát hány osztály választja el egymástól.

A keretek közötti különbség gyorsan megmutatkozott. A vendégeknél kezdetben a jobb oldal, vagyis Koman Vladimir és Jeremie Obounet volt nagyon aktív, később Lőrinczy Attila, Bényei Ágoston, valamint Lukács Dániel előtt is több lehetőség adódott. Hegedüs Lajosnak két-három alkalommal kellett nagyobbat védenie, a többi próbálkozást könnyen hárította. A Nyíregyháza támadásai nem sokkal a felezővonalat átlépve elhaltak, a hazaiak kénytelenek voltak minél előbb visszazárni, és őrizni a kapujukat.

A döntetlennel azonban nem elégedhetett meg a Spartacus, ezt mutatta, hogy a második játékrészre jóval nagyobb energiával jött ki. A nyíregyháziaknak elég volt tíz percig irányítania a játékot, az első igazán nagy helyzetből Novák Csanád betalált (1–0). A támadó orra még Kozármislenyben eltörött, ám semmiképpen sem akarta kihagyni a derbit, ezért arcmaszkban vállalta a játékot. A szokatlan szerelés nem zavarta a fejelésben, mindkét kapu előtt nyert légi párbajokat.

A gól után neki is inkább hátul kellett mindenki fölé emelkednie, mert újra a DVTK határozta meg a játék menetét. A miskolciak így sem nagyon tudtak ellenfelük fölé nőni, mert a Szpari az első félideihez képest sokkal szervezettebben és nagyobb akarattal védekezett. Igen ám, de míg a Nyíregyházának tíz perc kezdeményező futball elég volt a gólhoz, hátul egyetlen hiba sokba került, és a Diósgyőr a hajrában Bárdos Bence révén kiegyenlített.

Noha a bajnok ellen nem számítana rossz eredménynek a döntetlen, a Spartacus helyzetében, két fordulóval az idény vége előtt fájó lehet a két pont elvesztése, míg a Diósgyőr annak örülhet, hogy nem kapott ki a keleti rangadón. 1–1

Labdarúgás: NB II., 36. forduló
Nyíregyháza Spartacus–Diósgyőri VTK 1–1 (0–0)
Balmazújváros, v.: Görög (Bertalan, Sinkovicz).
Nyíregyháza: Hegedüs L. – Csősz, Gál Sz., Gengeliczki, Nagy B. – Sigér Á. (Kiss Á., 84.), Vass P. – Pekár (Gresó, 64.), Kovácsréti (Szerető, 72.), Pataki B. (Farkas B., 64.) – Novák Cs. (Adamcsek, 84.). Sportigazgató: Fekete Tivadar
Diósgyőr: Danilovics – Farkas D., Viczián, Bárdos, Bokros (Gera D., 71.) – Koman (Medgyes S., 61.), Holdampf, Bényei (Illés B., 82.) – Obounet (Könyves, 71.), Lőrinczy (Szűcs K., 82.), Lukács D. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej
Gól: Novák Cs. (55.), ill. Bárdos (87.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában