Labdarúgás, Nyíregyháza Spartacus FC

2023.06.07. 12:35

Csupán egyetlen lépés hiányzott az NB I.-hez

Kiváló szezont futott a másodosztályban a Nyíregyháza Spartacus női csapata.

Ez volt a csapat eddigi legsikeresebb idénye.

Fotó: Mán László

A hosszabb utat választotta a Nyíregyháza Spartacus női szakága akkor, amikor a saját nevelésű fiatalokra támaszkodva kezdte el felnőtt csapatát építeni. Ennek eredményeképpen egyre több lány kezdett el futballozni a vármegyeszékhelyen, és számos tehetség bukkant fel, akik közül néhányan már a korosztályos válogatottakban is bemutatkozhattak, illetve vannak, akiket NB-I.-es csapatok szerződtettek.

Elégedettek lehetnek

Az NB II. Keleti-csoportjában szereplő felnőtt gárda végül másodikként zárt, csak a bajnok Soroksár tudta legyőzni a szabolcsi egyletet.

– Mindössze egyetlen lépés hiányzott, és bár nem sikerült feljutni, nagyon büszkék vagyunk a lányokra - mondta Benkő Balázs, a Nyíregyháza Spartacus női csapatának vezetőedzője. – Ez volt az eddigi legsikeresebb idényünk. Most kapnak egy kis pihenőt a játékosok, azt pedig, hogy milyen kerettel vágunk neki a következő idénynek, azt majd idővel meglátjuk. 

A Szpari 48 pontot szerzett, 18 meccséből 16-ot nyert meg, miközben 73 gólt lőtt és csak 13-at kapott. A Soroksár és a Spartacus mögött a Vasas Kubala Akadémia lett a harmadik a csoportban. Nyugatról a veretlen Budaörs jutott fel bajnokként az élvonalba, ahol a Kelen és az Újpest végzett az utolsó két helyen. 

Természetesen a felnőtt gárda mellett a nyíregyházi utánpótlás is remekelt, az elmúlt szezonban az U14-es együttes az 5. lett, az U16-os és U19-es pedig bajnoki címet szerzett. A női szakág játékosai most egy kis szünetet kapnak, majd kezdődik a felkészülés a következő idényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában