Kosárlabda

2023.06.02. 09:56

Hiába Dia remeklése, válogatottunk befejezte a vb-t

A bécsi 3x3-as kosárlabda-világbajnokságon megkülönböztetett figyelemmel kísérhettük a magyar női válogatott mérkőzéseit, hiszen a csapat tagja volt a Nyíregyházi Kosársuli nevelése, az újfehértói Papp Klaudia.

Papp Klaudia (labdával) minden meccsen a magyar válogatott legjobbja volt

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

A 28 éves játékos jókora tapasztalatot gyűjtött már a sportág három-három elleni változatában is, a rutinja megmutatkozott az ausztriai viadalon is.

A mieink Mongólia ellen játszották az első mérkőzésüket. Válogatott legeredményesebb játékosa Papp volt, akinek a tizedik pontja győzelmet ért (19–21). Még kedd délután az Amerikai Egyesült Államok következett, együttesünknek itt sajnos nem volt esélye (20–10), de Dia ezen a mérkőzésen is eljutott 7 pontig.

Egy pihenő nap után Csehország ellen jött a folytatás. A magyarok jól kezdtek és sokáig kezükben tartották a meccset, ám a végjátékot elrontották, 17–14-es vereségükkel nehéz helyzetbe kerültek. Kanada ellen aztán nem sikerült a bravúr, a 21–11-es eredmény azt jelentette, hogy válogatottunk nem jutott tovább a csoportból, vagyis számára véget ért a világbajnokság. Papp Klaudia az utolsó két meccsen is csapata legjobbja volt, előbbi találkozón 6, utóbbin 7 pontig jutott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában