Tenisz

2023.06.02. 09:08

Két tornagyőzelemmel az első kétszáz között

Pázmándi József Besztercebányán és Belgrádban sem talált legyőzőre.

Besztercebányán a versenyigazgató (balra) és a döntőben legyőzött Jordan Zufka között Pázmándi József

Fotó: Magánarchivum

 A pandémia miatti hosszú kihagyás után ismét indult külföldi szenior versenyeken a nyíregyházi Pázmándi József. Az idei premier Besztercebányán volt, ahol korosztályában ( 70 +) megnyerte az ITF-találkozót. A négy közé jutáért a szlovákViliam  Kunert ellen 6/3 6/3-ra, az elődöntőben a cseh Jiri Kriz ellen 6/1 6/2-re, míg a döntőben a szlovák Zufka ellen 6/3 /6/4-re győzött és így 200 világranglista pontot szerzett.

A három és fél éves versenyszünet miatt a világranglistán csak a 935. helyen kezdte az idei szezont a nyíregyházi sportember, de az év végére az első 100 közé kerülés a célja. Ehhez több nemzetközi versenyen is dobogóra kell állnia.

 Ez a napokban már meg is történt, mégpedig Belgrádban. Itt már egy 400-as ponterősségű viadalon sikerült az élen végeznie korcsoportjában. Nyitányként a szerb Vladimir Vodopivec (6/0 6/2) ellen nyert majd ugyanilyen arányban a francia Branko Kartalovski ellen. A fináléban a szerb nemzeti bajnok Marko Galic elleni 6/2 6/4-es győzelme jelentette az újabb tornagyőzelmet. 

A két sikerért kapott pontokkal (200 és 400) hatalmasat javított az ITF-rangsorban és már a legjobb 198. helyen áll. KM

A belgrádi versenyen Pázmándi József (jobbra) és a francia Branco Kartalovski 
Fotó: Magánarchívum  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában