Röplabda

2023.07.20. 10:20

„Az Eb előtt azt mondtam volna, hogy ez csoda” – Horváth András

A magyar U17-es leány röplabda-válogatott kedden és szerdán az utolsó két mérkőzését játszotta a szerb-magyar közös rendezésű korosztályos Európa-bajnokságon. Sajnos ezeken a meccseken betegség miatt már nem lépett pályára a nemzeti csapatunk legeredményesebb játékosa, a Nyíregyházi Sportcentrum tehetsége, Pampuch Gréta.

A békéscsabai csoportban a magyar volt a legfiatalabb átlagéletkorú csapat

Forrás: Hunvolley

A mieink nagy izgalmak után 3:2-re legyőzték Németországot, majd az utolsó meccsükön 3:0-ra kikaptak Törökországtól. A magyar válogatott a nyolccsapatos csoport ötödik helyén fejezte be a kontinensviadalt. A folytatás már Szerbiában lesz, az Eb elődöntőjében Horvátország Törökországgal játszik, Görögország Olaszországgal csap össze.

A Fatum-Nyíregyháza korábbi vezetőedzője, a válogatott szövetségi edzője, Horváth András elégedetten értékelt a zárómérkőzésünk után.

Erdősné Balogh Erika és Horváth András jogosan büszke a csapatra

– Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert ha a torna előtt azt mondják nekünk, hogy három mérkőzést megnyerünk, és szinte az összes találkozónkon szoros meccset játszunk, akkor arra azt mondtam volna, hogy ez csoda, ha megtörténik. Pedig így történt. A játékosok megcselekedték, amit kellett, nemcsak az Eb-n, a felkészülés során is. Büszke vagyok rájuk és a stábomra is – idézi a hunvolley.hu Horváth Andrást, akinek a munkáját segítette a nyíregyházi röplabdázás ikonikus alakja, Erdősné Balogh Erika is.

A szakvezető több okból is büszke lehet a lányaira, az egyik ilyen, hogy a békéscsabai csoportban 15,22 évvel a magyar volt a legfiatalabb átlagéletkorú csapat. Zsombók Anna és Eszter épp az Eb-n ünnepelték 14. születésnapjukat, míg a nyíregyházi Pampuch Gréta decemberben tölti be a tizennegyedik életévét. A Hunvolley a mieink mellett kiemelte a román Bianca Cucut is, aki csupán 12 éves.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában