Röplabda

2023.07.10. 12:22

Pampuch Gréta is tagja a szűkített keretnek

A magyar U17-es válogatott, középen Pampuch Gréta (10)

Forrás: hunvolley

Szerbia és Magyarország történelmi U17-es leány kontinensbajnokságnak ad otthont július 11-22. között: a korosztályos bajnokságban először rendeznek 16 csapatos tornát. A CEV (Európai Röplabda Szövetség) igazgatótanácsa azért döntött a létszámbővítés mellett, hogy további lehetőséget biztosítson a játék feltörekvő csillagainak, hogy a legmagasabb szinten versenyezhessenek.
A két szomszédos házigazda automatikus résztvevő, míg a többi 14 résztvevő egy kétlépcsős selejtező-sorozatban vívta ki a részvételt. A hazai mérkőzéseknek Békéscsaba ad otthont. Mindkét csoport nyolccsapatos, ahol minden csapat hét mérkőzést vív a csoportban és a két legjobb jut tovább, az elődöntőket és az éremmeccseket Szerbiában rendezik.
A kedden kezdődő kontinenstornára kihirdette szűkített keretét Horváth András szövetségi edző, melynek tagja a nyíregyházi szélső ütő, Pampuch Gréta is, a szakmai stábot pedig Erdősné Balogh Erika és Nagy Enikő pszichológus, valamint a Nyíregyháza Spartacus egykori focistája, az erőnléti edző, Forró Gyula erősíti.

Röplabda, U17-es leány Európa-bajnokság
A magyar válogatott csoportmérkőzései
július 11. Franciaország-Magyarország, 17.30
július 12. Magyarország-Szlovénia, 17.30
július 13. Belgium-Magyarország, 17.30
július 15. Magyarország-Románia, 17.30
július 16. Görögország-Magyarország, 17.30
július 18. Németország-Magyarország, 17.30
július 19. Magyarország-Törökország, 17.30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában