salakmotor

2023.08.23. 14:49

Párosok Európa-bajnoki salakszórása

Jön a Nagyhalászi Speedway Ring utolsó versenye igazi nagyágyúkkal.

A tavalyi páros EB-elődöntőt a lettek nyerték a csehek előtt, Jevgenij Kostigov (piros sisakjelzés), Olegs Mihailovs (kék) valamint Jan Kvech (sárga) ismét itt lesznek.

Fotó: Fotó: archív/Mán László

Néhány esztendeje de még idén tavasszal sem gondolták volna a salakmotorozás kedvelői, hogy jövő szombaton lehúzzák a rolót a Nagyhalászi Speedway Ringen. A salakmotoros világ vérkeringésébe sikerrel bekapcsolódott ékszerdoboz utolsó versenyére készül, ez pedig szeptember másodikén szombaton a páros Európa-bajnokság selejtezője lesz.

Nagyhalászban az elmúlt években rengeteg pénzt költöttek az infrastruktúra fejlesztésére, így fedett lelátók épültek, és megcsinálták a világítást is. A nemzetközi szövetség további rangos viadalokat szeretett volna ide hozni, a GP promótere személyesen is megnézte a pályát, és elégedetten nyilatkozott. A honi szakágvezetéssel viszont megromlott a viszony, ezért döntött a bezárás mellett Albók József pályatulajdonos.

 

Az elmúlt szezonokban parádés verseny sokaságát láthattuk, m inden bizonnyal a záróviadal is magas nívójú lesz. Erre garanciát adnak a motorosok és persze a pálya állapota. A magyarok mellett osztrák, cseh, lett, olasz, szlovén és ukrán vaspapucsosok húzzák majd a gázt, a tét pedig a kontinensbajnoki döntőbe jutás.

Néhány csapat már elküldte a név szerinti nevezéseket, így az olasz színeket Paco Castagna és Nicolas Covatti képviseli. Az ukránoknál Marko Levishyn és Nazar Parnitskiy indul, míg a csehek bombaerős csapattal jönnek, ráadásul Jan Kvěch, Václav  Milík és Eduard  Krčmář népszerűek a honi szurkolók körében. A magyar színeket Magosi Norbert, Kovács Roland és Bárány Márk képviselik. Tavaly júliusban rendeztek páros Eb-elődöntött a halászi oválon, az akkori izgalmas vetélkedésben a lettek végeztek az élen a csehek és lengyelek előtt. Ez a három nemzet jutott a dániai fináléba. A negyedik helyen az ukránok végeztek a finnek és a szlovénok előtt. A Fazekas Dennis, Magosi Norbert és Kovács Roland alkotta magyar trió a hetedik helyen zárt.

A 2022-es páros EB-elődöntő végeredménye

1. Lettország 25 (Jevgenijs Kostigovs 14, Olegs Mihailovs 11)

2. Csehország 23 (Daniel Klima 9, Jan Kvéch 14, Matous Kamenik 0)

3. Lengyelország 18 (Kacper Pludra 3, Bartolomej Kowalski 5, Wiktor Przyjemski 10),

4. Ukrajna 17 (Marko Levishyn 15, Vitalii Lysak 1, Stanislav Melnychuk 1)

5. Finnország 15 (Antti Voulas 14, Niklas Sayriö 1)

6. Szlovénia 15 (Matic Ivacic 6, Nick Skorja 9)

7. Magyarország 13 (Fazekas Dennis 10, Magosi Norbert 3, Kovács Roland 0).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában