Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2023.10.24. 12:42

Minőségi ellenfél ellen gyakorolhatják taktikájukat

Szon.hu

Fotó: Gazdag Mihály

A válogatott szünet után szerdán a Ferencváros vendégeként folytatja bajnoki szereplését a Kisvárda Master Good SE élvonalbeli gárdája. A fővárosi zöld-fehéreknek az előző idényben 18 év elteltével sikerült újra megvédeniük címüket a kupában, a Bajnokok Ligájában (korábban BEK) pedig harmadszor jutottak be a döntőbe, s lettek ezüstérmesek. Hosszú évek után az idény végén távozott a kispadról Elek Gábor, helyére Martin Albertsen érkezett. A dán tréner vezetésével magabiztosan meneteltek, a Bajnokok Ligájában viszont nem ment a szekér. Három vereséggel és egy döntetlennel mindössze a hetedik, utolsó előtti helyen álltak a csoportjukban.
A sorozatos fiaskók hatására október elején Martin Albertsen kérésére közös megegyezéssel szerződést bontott a klub és a dán szakember, a csapat irányítását az eddigi másodedző, Allan Heine vette át. Gondjaik ellenére Klujber Katrinék a találkozó toronymagas esélyesei.
– Szeptemberhez képest, amikor öt találkozónk is volt, októberben csupán ez lesz a második, így ki vagyunk éhezve a játékra, mert mindig jobb játszani, mint csak edzeni – kezdte érdeklődésünkre Józsa Krisztián, a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője. – Hasznosan töltöttük a válogatott szünetet és az azóta eltelt időszakot, volt időnk gyakorolni, főleg védekezésben azokat az elemeket, amelyeket a jövőben szeretnénk alkalmazni. Tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de nem feltartott kézzel lépünk pályára. Nekünk ez remek alkalom arra, hogy minőségi csapat ellen játszhatunk egy jó ütemű mérkőzést és gyakorolhatjuk azokat a taktikai elemeket, amelyeket be akarunk építeni a játékunkba.
A Kisvárda két felnőtt játékosa is válogatott összetartáson vett részt, amelyen két mérkőzés is várt rájuk, valamint két junior játékosa is távol volt egy hétig.
– Juniorjainknak az összetartás után volt egy szabad hétvégéjük, míg Juhász Gréta és Novak Erin múlt szerdán csatlakozott ismét hozzánk. Mentálisan feltöltődve érkeztek vissza, Erin hosszú idő után járt újra otthon, találkozhatott a családjával és a barátaival és nem utolsósorban mindkét Európa-bajnoki selejtezőjüket megnyerték, Grétának pedig extra motivációt jelentett, hogy ismét behívták és játszhatott is a válogatottba. Mindannyiuknak jutott három nap pihenő, ez nem sok idő, de elég volt arra, hogy fizikailag feltöltődjenek, regenerálódjanak. Ügyeltünk arra, hogy ők ne kapjanak akkora terhelést, a többieket pedig megpróbáltuk fizikálisan magasabb szintre hozni – zárta Józsa Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában