Röplabda

2024.01.12. 15:33

Pampuch Gréta négy évvel idősebbek között is remekelt

A magyar leány U18-as röplabda-válogatott a szlovéniai MEVZA-tornán vett részt, amely egyben az első selejtező is a júliusi korosztályos Európa-bajnokságra.

A magyar válogatott Pampuch Grétával (jobbról a hetedik) a soraiban lett bronzérmes

Fotó: MARKO VANOVSEK

A mieink kezdésként 3:0-ra legyőzték Csehországot, majd kikaptak a házigazda szlovénoktól, az utolsó csoportmeccsen pedig szettveszteség nélkül megverték Ciprust. A keresztjátékban Horvátország bizonyult jobbnak.

A magyar csapat a bronzmérkőzésen 3:1-re felülmúlta Szlovákiát. Válogatottunk a jó szereplésének köszönhetően ott lesz a második kvalifikációs tornán is.

Az együttes edzője Horváth András, akinek a munkáját a Fatum-Nyíregyháza másodedzője, Pampuch Csaba is segíti. A magyar csapat kiemelkedő játékosa a Nyíregyházi Sportcentrum 14 éves (!) tehetsége, Pampuch Gréta, aki több meccsen is ponterős játékkal tett hozzá a gárda sikerességéhez, a harmadik helyért játszott összecsapáson például 21 ponttal jelentkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában