Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2024.02.16. 15:55

Matyóföldre utazik a Várda

Alsóházi rangadó vár a Kisvárda Master Good csapatára.

Jasmin Mesanovicékra (27) fontos mérkőzés vár.

Fotó: Kovács Péter

Zsinórban kilenc, hazai pályán lejátszott mérkőzés után szerepel ismét idegenben a Kisvárda Master Good élvonalbeli labdarúgó-csapata. Következik a Mezőkövesd elleni alsóházi derbi, hiszen  ha a tabellára nézünk, akkor aligha kell ecsetelni a mérkőzés jelentőségét.

Három pontért utaznak

– Mindenki tisztában van azzal, hogy ennek a mérkőzésnek nem pusztán a három pont a tétje – vágott bele a találkozó felvezetésébe Feczkó Tamás, a Kisvárda vezetőedzője, aki most először vezetheti a rétközi csapatot idegenbeli mérkőzésen. – Pontosan amiatt, ahogyan a két csapat áll a tabellán, akár a helyezéseket, akár a pontszámokat tekintve. Ami pedig az első idegenbeli meccsemet illeti, az a helyzet állt elő, hogy mindegy hol játszunk, mindenhol a győzelem reményében kell pályára lépni, legyen az otthoni vagy idegenbeli fellépés. Meg kell mutatnunk, hogy a kisvárdai klub és a szurkolók többre érdemesek az utóbbi időben látottaknál. 

Mezőkövesden a hét elején edzőváltás mellett döntöttek, Kuttor Attila helyére a szerb Milan Milanovics érkezett a kispadra. De vajon mennyire nehezíti meg a Várda felkészülését a mérkőzésre egy ilyen váratlan esemény?

– Nagyban, mert bár a játékoskeret nem változott, az új edző által kitalált taktikai variációkra nem tudtunk felkészülni – így Feczkó Tamás. – A hazai csapat játékosaiból egyénileg fel tudtunk készülni és csapatszinten is ismerjük a Mezőkövesd erősségeit és gyengéit. Kíváncsian várjuk, hogy milyen játékrendszerrel állnak elő. Van sejtésünk, hiszen a játékosállomány összetételéből lehet következtetéseket levonni, illetve az új edző előző csapatainál alkalmazott játékrendszereket is ismerjük.

A Mezőkövesd–Kisvárda mérkőzést szombaton 15.30-tól rendezik. 

Labdarúgás: NB I., 21. forduló
Péntek
Paksi FC–ZTE FC 20.00
Szombat
Kecskeméti TE–Újpest FC, 13.00.
Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master Good, 15.30.
Vasárnap
Fehérvár FC–DVSC, 15.00.
Puskás Akadémia FC–MTK Budapest, 17.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában