Labdarúgás, NB II., Nyíregyháza Spartacus FC

2024.02.24. 14:13

Rangadóra készül a Szpari

Új vezetőedzővel várja a Nyíregyháza elleni derbit az ETO FC Győr.

Géresi Krisztián (piros-kékben) harcosságára ezúttal is nagy szükség lesz.

Fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Győrben rendezik a labdarúgó NB II. 22. fordulójának rangadóját, ahol a listavezető Nyíregyháza Spartacus FC az ugyancsak a feljutásért küzdő ETO FC Győrhöz látogat. A két gárda között jelen pillanatban nyolc pont a differencia, így koránt sem mindegy, hogy a Szpari még inkább el tud-e távolodni legfőbb riválisától, vagy a Győr kezdi-e meg a felzárkózást.

Sokat nyerhetnek a meccsel

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem nézzük a tabellát – kezdte a találkozó felvezetését a Nyíregyháza vezetőedzője, Tímár Krisztián. – Tudjuk azt, hogy mit nyerhetünk ezzel a mérkőzéssel, a céljaink eléréséhez pedig igenis szükséges ennek a három pontnak a begyűjtése is. Nyilván idegenben ez nem lesz könnyű, de képesnek tartom rá a csapatot, hogy akár ezt is véghez vigye. 

A találkozó presztízsét jól mutatja, hogy televíziós összecsapás lesz, ráadásul ezt követően a kupában, majd egy újabb tévés meccsen lesz érdekelt a gárda, ami azért egy kissé felborítja a csapat bioritmusát. 

– Az élsportolók mindennapjaihoz hozzátartozik az utazás és az idegenbeli játék – folytatta a tréner. – Most egy olyan időszak jön, amikor kétszer játszunk idegenben, a köztes időszakot pedig egy hotelben töltjük majd, ahol ugyanúgy el kell végeznünk a munkát. Természetesen komolyan vesszük a Szentlőrinc elleni kupamérkőzést is, mivel mind a két fronton szeretnénk helyt állni, így azon a meccsen is a lehető legerősebb kerettel fogunk kiállni. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, most a Győr elleni mérkőzésre fókuszálunk. 

– Mivel a Győrnek nagyon kell ez a győzelem, így arra számítok, hogy hazai pályán nekünk fognak esni, mi pedig megfelelő stratégiával ezt megpróbáljuk majd áthidalni – zárta gondolatait Tímár Krisztián.

Edzőt váltott az ETO FC Győr

A találkozó krónikájához tartozik, hogy a Győr közben megköszönte Antonio Munoz vezetőedző munkáját, akinek a helyére a DVTK-tól távozó Kuznyecov Szergejt nevezte ki, így a hétfő esti mérkőzésen már ő irányítja a hazaiakat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában