Futsal

2024.03.07. 12:33

Alsóházi rangadót játszik a listavezető Nyírbátor

Az alsóház két hibátlan együttese Nyírbátorban csap össze egymással.

Bartha Balázsék hazai pályán már legyőzték az Aramist

Forrás: Nyírbátori SC

Az NB I. alsóházának két veretlen csapata van, amelyek ráadásul hibátlanok is, így írhatjuk, hogy az alsó hatos két legerősebb gárdája csap össze egymással pénteken. A Nyírbátor a PTE-PEAC-ot, a Maglódot és az Újpestet verte meg, az Aramis a Maglódot, az Újpestet és a Magyar Futsal Akadémiát múlta felül.

Mint ismert, az alsóházban az a csapatok legfontosabb feladata, hogy lekerüljék a tabella utolsó kettő, kiesést jelentő pozícióját, ebben a párosításban viszont a hetedik hely megszerzése miatt sem mindegy a végeredmény.

– Csak a hetedik a hely miatt fontos, szerintem a bennmaradás kiharcolása nem lehet probléma – reagált a felvezetésre Elek Gergő, a Nyírbátor vezetőedzője. – Kényelmes helyzetben vagyunk, a mérkőzés nem életbe vágó, de fontos, mert győzelemmel hat ponttal ellépnénk, ami hatalmas fegyvertény, onnantól elég lenne a hazai meccseinket megnyerni. Szezon eleje óta fejlődésről beszélünk, ez alatt azt is értem, hogy a fiatalok megtapasztalhatnak bizonyos helyzetek. Emiatt is hasznos ez az összecsapás.

A két csapat szeptemberi mérkőzését a Nyírbátor nyerte meg 3–2-re, a novemberi találkozót a budaörsiek húzták be 6–3-ra. A pénteki vendég a kilencedik helyen fejezte be az alapszakaszt, onnan lépett feljebb egy pozícióval és pályázik a hetedikre.

– Az Aramis jó csapat, hatalmas múlttal rendelkezik, jó az utánpótlása is, ha kiesik valaki, könnyebben pótolják, mint más csapatok – tette hozzá a tréner. – Jó mérkőzést akarunk játszani, amiben kulcs lehet a hazai pálya, vertük meg őket itthon. Tanulni kell az Újpest elleni második félidőből és szeretnénk folyatni a jó szereplésünket. Dobi Attilán kívül csak apróbb sérülések és betegségek hátráltatnak minket, közel teljes csapattal tudunk kiállni.

Az összecsapást pénteken 19 órakor rendezik a Nyírbátori Városi Sportcsarnokban.

Futsal: NB I.

Az alsóház állása
1. Nyírbátor  3 3 - - 20-15 16
2. Aramis 3 3 - - 14-5 13
3. PTE-PEAC 3 1 - 2 8-9 6
4. Újpest 3 - 1 2 13-19 6
5. MFA 3 1 1 1 7-9 5
6. Maglód 3 - - 3 10-15 2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában