Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2024.03.28. 20:09

Forró szívvel, de nem hideg fejjel

A Kisvárda Master Good SE hazai pályán kapott ki a Budaörstől.

Fotó: Gazdag Mihály

A NEKA elleni vereséget követően csütörtökön hazai pályán a Moyra-Budaörs ellen igyekezett javítani a Kisvárda Master Good SE. Buday Dániel együttese múlt héten egy négy meccses vereség szériát tört meg a Kozármisleny ellen, így pozitív élményekkel érkeztek Kisvárdára. A találkozó előtt a két gárdát hat pont és négy helyezés választotta el egymástól, igaz a vendégek három mérkőzéssel többet játszottak a házigazdáknál. Józsa Krisztián együttese az előbb említett különbségen igyekezett szűkíteni nagypéntek előtt, ez azért is volt fontos, mert a kiesőhelyen posztoló Békéscsabánál mindössze két ponttal gyűjtöttek többet eddig. 
Remek, összeszedett védekezéssel kezdett a Kisvárda, a vendégek alig jutottak lövőhelyzetig. Amilyen jól muzsikáltak hátul, olyan gyengén teljesítettek elöl, sorra lőtték a kapufákat, nem akart megszületni az első találatuk, még Karnik Szabina hetese is a felső lécen csattant. Az első kisvárdai gólra több mint tizenkét percet kellett várni, akkor Mérai Maja vette be Vártok Ramóna kapuját, szintén az ő góljával volt először egyenlő az állás. A vezetést azonban nem sikerült átvenniük, mert a Budaörs kapusa sorra hatástalanította lövéseiket és tizenkét percen keresztül érintetlen maradt a hálója. A Kisvárda, a 23. percig mindössze kilenc lövést engedtek el, a másik oldalon sem záporoztak a lövések, a huszonhetedik perc elején a vendégek tizenharmadik lövése talált utat a kapuba, amellyel kialakult az addigi legnagyobb különbség, hárommal vezetett a Budaörs. A szünetig még egyet hozzátettek, így négygólos vendégvezetéssel vonultak öltözőbe a felek.
Óriási lendülettel, tűzzel jött ki az öltözőből a hazai csapat, feszesen, keményen védekeztek, ellenfelük rendre passzívig támadott, elöl pedig egyre olvasztották a különbséget. Erre válaszként a Budaörstől jött az évek óta megszokott válasz, a hét a hat elleni játék, amellyel ismét ők irányították a mérkőzést. Összeszorított fogakkal küzdött a Kisvárda, Karnik Szabina vezérletével kétszer is visszakapaszkodtak egy gólra. Ennél azonban nem sikerült közelebb férkőzniük, a higgadtabban játszó Budaörs nemcsak megőrizte, hanem növelte is előnyét a végéig és elvitte a két pontot. Ahogy a mérkőzés előtt Józsa Krisztián mondta, hideg fej és forró szív kell a győzelemhez, ebből csak az utóbbi volt meg azen a találkozón.


Kisvárda Master Good SE–Moyra-Budaörs 17–21 (6–10)
Kisvárda, 200 néző, v.: Nagy F., Túróczy.
Kisvárda: Mátéfi – Akijama 2/1, Karnik 5, Kovalcsik B., Szabó L., Siska, Mérai 3. Csere: Juhász 4, Novak 1, Bucsi, Makó 1, Djatevszka 1, Micsevszki, Gém. Vezetőedző: Józsa Krisztián.
Budaörs: Vártok R. – Vártok T. 3, Gergely-Zsigmond, Gorilszka, Hudák 1, Debreczeni-Klivinyi 4, Szabó A. 2. Csere: Mistina (kapus), Schneider 3/1, Szabó-Májer, Pálos-Bognár 3/1, Szövérdfy-Szabadi 2, Tóth, Szekerczés 3/1. Vezetőedző: Buday Dániel.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 0-1, 13. p.: 1-1, 18. p.: 4-4, 22. p.: 4-6, 29. p.: 4-9, 35. p.: 9-11, 42. p.: 11-15, 49. p.: 15-16, 55. p.: 17-18, 58. p.: 17-20.
Kiállítások: 8, illetve 12 perc. Hétméteresek: 3/1, illetve 5/3.
Mestermérleg
Józsa Krisztián: – A védelmek domináltak mindkét oldalon. Tizenhét szerzett góllal nehéz nyerni, de a második félidőben így is többször támadhattunk az egyenlítésért, ám akkor rendre hatalmas hibákat követtünk el, aki pedig ennyit ront, az törvényszerűen veszít.
Buday Dániel: – Akarat és küzdelem volt a pályán, a színvonalat a profi kézilabdában eltöltött harminc év tapasztalatával nehezen tudom értelmezni. A védekezés és a kapusteljesítmény csillagos ötös volt, a támadás viszont nagyon gyenge. Több mérkőzés ment már el ettől jobb játékkal, örülök, hogy most halványabb teljesítménnyel nyerni tudtunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában