Röplabda, Fatum-Nyíregyháza

2024.03.09. 18:14

Nem sikerült a kupabravúr

A Fatum-Nyíregyháza három játszmás mérkőzésen veszített a DRK Magyar Kupa bronzmérkőzésén.

Szon.hu

Fotó: Földi Imre

A nőknél összejött a "csúcsdöntő", a DRK Magyar Kupában, azaz a címvédő Vasas Óbuda és az első számú kihívó, a Swietelsky-Békéscsaba csatája. Minket azonban jobban érdekelt a bronzmérkőzés, amelyen a Kaposvár és a Fatum-Nyíregyháza találkozott Érden. A somogyiak várhatták jobb előjelekkel a találkozót, hiszen Vincent Lacombe együttesének három mérkőzés is elég volt arra, hogy biztosítsa helyét a bajnoki elődöntőbe. A Nyíregyháza viszont elveszítette, ráadásul öt játszmában a bajnoki negyeddöntőt, így biztosan nem tudja megismételni az előző szezonbeli negyedik helyét a bajnokságban. A kupabronz viszont még összejöhetett, amelyet tavaly a somogyiak ellen szereztek meg ötszettes csatában így parázs csatát ígért a szombati összecsapás, annál is inkább, mert a két csapat amellett, hogy a tavalyi döntőben ötszettes mérkőzést vívott egymással, a bajnoki alapszakaszban is mindkét mérkőzésük döntő játszmában dőlt el.

Jól kezdte a mérkőzést a Nyíregyháza, Nagy Sanja első három szervájából pontot szerzett, ezt követően zárkózott a Kaposvár és sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Fordulópontot jelentett Szedmák pontja, amellyel először vezettek a somogyiak, akik a végjátékban magukhoz ragadták a játék irányítását. Kihasználták a nyíregyháziak gyenge fogadását, emellett remekül mezőnyöztek, így magabiztosan nyerték meg az első játszmát.

A folytatásra nem tudott megújulni a Nyíregyháza, ugyan Kocics szerezte a legtöbb pontot, de rendkívül gyenge hatékonysággal ütött, láthatóan jól felkészültek belőle a kaposváriak. Ennek ellenére társai tömték labdával és a szerb légiós kezdte elkapni a fonalat, a Fatum visszazárkózott egy pontra. Hurst és Szedmák vezérletével azonban kezdett elhúzni megint Vincent Lacombe csapata, Vilvert pontjával már ismét hat egységgel vezettek. Innen még visszakapaszkodtak Tóth Fruzsináék, Carabali pontjával ismét csak egy volt közte, Szedmák szettlabdához juttatta a Kaposvárt, majd Carabali a hálóba bombázott.

Az előző játszmához hasonlóan ismét nagy előnyt adott ellenfelének a Fatum, aztán nagy energiát mozgattak meg a zárkózásra, Antivero pontjával tizenhétnél egalizálták az eredményt. Szorosan alakult a vége, Hurst vállára vette csapatát, a Kaposvár megnyerte ezt a szettet is, így a mérkőzést is és ezzel övék lett a Magyar Kupa bronzérme.

DRK Magyar Kupa, bronzmérkőzés

Fatum-Nyíregyháza–Kaposvár 0:3 (-20, -22, -22)
Érd, v.: Mezőffy, Varjasi.
Nyíregyháza: Jeremics 2, Nagy S. 5, Kocics 12, Szabó L. 6, Carabali 10, Galvao 1. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Rufin-Martinez, Antivero 6, Földi, Farkas. Edző: Adrian Chylinski.
Kaposvár: Szedmák 8, Radnai 5, Dias 10, Hurst 13, Vilvert 15, Martin 3. Csere: Rády (liberó), Godó 2, Nicolai. Edző: Vincent Lacombe.
A mérkőzés alakulása. 1 játszma: 3:0, 7:6, 12:12, 16:17, 19:22, 20:24. 2. játszma (28): 2:2, 5:8, 7:11, 13:15, 13:20, 22:23. 3. játszma (26): 3:3, 7:9, 9:14, 17:17, 22:21, 22:24.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában