Kerékpársport, Hrenkó Norbert, Nagy Bendegúz

2024.03.04. 11:29

Sikerrel vették az első akadályt

Eredményesen zárta az olasz szezonnyitót a nyíregyházi Hrenkó Norbert, de Nagy Bendegúz sem vallott szégyent.

Hrenkó Norbert (kékben) felvette a versenyt az olasz élvonallal.

Fotó: Stefano Colombo

Nem várt könnyű feladat február végén a Karcag Cycling csapatának két nyíregyházi kerékpárosára Hrenkó Norbertre és Nagy Bendegúzra, hiszen az olasz versenynaptár egyik legnehezebb viadalán, az immáron 100. alkalommal megrendezett Coppa San Geón kezdték az évet.
A neves viadalnak bombaerős mezőny vágott neki, a szórás pedig itáliai mintára hatalmas volt, a közel kétszáz indulóból végül csak alig negyvenen jutottak el a célvonalig, közte a talján utakat igencsak jól ismerő Hrenkó is, aki végül a harminchatodik helyen zárt.

Nehéz versennyel kezdtek

– Nagyon kemény verseny volt, de ezt jó előre tudtuk – értékelte lapunk megkeresésére a viadalt a bringás. – Ráadásul az útvonal nehézsége, valamint a mezőny erőssége mellett a táv utolsó harmadában még a jégeső is elkapott minket, de hát ez nem teremsport, itt nincs se csere, se időkérés. Mivel korábban én már versenyeztem itt, így előnyben voltam a csapattársaimmal szemben, akik szintén remekül mentek, de sajnos a célig egyedül csak én jutottam el. Az utolsó körpályáig tartani tudtam a tempót az élcsoporttal, onnantól viszont támadás támadást követett, így én is megúsztam. Az utolsó előtti áthaladásnál még mindig jó helyen voltam, így biztossá vált, hogy eljutok a célig. 

A viadal a papírformának megfelelően olasz győzelmet hozott, egy remekbe szabott sprintet követően Bryan Olivo (CTF Victorious) volt az, aki elsőként haladt át a célvonalon. 

A Karcag Cycling a festői szépségű Trentino-Aldo Adige régióban edzőtáborozott, ahol a közösség összekovácsolása mellett a kilométereket is bőven gyűjtötték a kerékpárosok, nem mellesleg a kétszeres Giro d'Italia-győztes Gilberto Simoni is segítette a munkájukat.

Jól sikerült a felkészülés

– Remekül sikerült a felkészülésünk, összehangolódott a csapat, így bizakodva várjuk a szezon folytatását – vélekedett az elmúlt időszakról Norbi. – Én személy szerint egy hónapot töltöttem kint Olaszországban, bőven gyűjtve a kilométereket, miközben megkapta a szervezetem a szükséges terhelést. Várom a szezon érdemi részét. A Szekszárd közeli Kajdacs Nagydíjon folytatódik a programunk, amit egy szlovén blokk követ, de a versenyprogramban szerepelnek cseh, lengyel, román, szlovák és természetesen további olasz versenyek is. 

Norbival ellentétben a sor másik nyíregyházi bringása Nagy Bendegúz nem jutott el a San Geo célvonaláig, ám az utolsók között vették ki a versenyből, ennek okán pedig a csapatvezetés is elégedett volt a teljesítményével és az edzőtáborban nyújtott munkájával is.

Hasznosan telt ez az időszak

– Úgy vélem, hogy hasznosan telt el ez az Olaszországban eltöltött egy hónap – nyilatkozta kérdésünkre Bendegúz. – A formámon is látszik, hogy beletettem a melót, egyelőre jól halad a kerékpár, ami önbizalmat ad. Sajnos a San Geo viadalát nem sikerült befejezni, de hatalmas élmény volt egy ilyen komoly mezőnyben, egy ilyen tradicionális megmérettetésen elindulni, arról nem beszélve, hogy majdnem el is jutottam a célig. Élménynek sem volt utolsó, azért Itália csak a kerékpársport egyik tradicionális hazája.

A srácok most már idehaza készülnek, a soron következő magyar viadalt követően pedig Szlovénia felé veszik az irányt, ahol március 16. és 21. között három UCI-kategóriás nemzetközi viadal vár rájuk, ugyancsak komoly mezőnyben.         

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában