Labdarúgás

2024.05.24. 11:09

Egy korszak boldog vége: az utolsó NB II-es Szpari-meccs következik

A bajnok Nyíregyháza Spartacus tét nélküli mérkőzéssel zárja az idényt, de találhat még motivációt.

Farkas Bendegúzék gólfesztivált rendeztek a Kozármisleny elleni decemberi mérkőzésen

Forrás: Trifonov Éva-archív

Az NB II-es bajnokság hétvégi, utolsó fordulójában már valóban teljesen tét nélküli a Nyíregyháza Spartacus szombati mérkőzése, hiszen a Szpari bajnok, a Kozármisleny pedig előrébb sem mozdulhat, és hátrébb sem csúszhat az ötödik helyről.

A hétvégi a nyolcadik meccs lesz a két gárda között, érdekesség, hogy még soha nem született döntetlen: ötször a Spartacus, kétszer a Misleny nyert. A két együttes decemberben találkozott egymással legutóbb, akkor 5–1-re győztek a mieink Farkas Bendegúz, Myke Ramos, Géresi Krisztián, Novák Csanád és Herjeczki Kristóf egy-egy góljával.

Ha tét már nincs is, a nyíregyháziak sportemberként azért küzdhetnek még, hogy minél jobb mérleggel zárják az idényt, valamint, ha nagyon akarunk találni valamilyen plusz motivációt, azt még elérheti a csapat, hogy a legtöbb gólt szerezze. Tímár Krisztián együttese 67 találatnál jár, a jelenlegi legeredményesebb gárda a Vasas 68 góllal, és a 64-nél tartó ETO FC Győrre lehet még figyelni.

A 34. fordulóban egyébként is az előbb említett két csapatról fog szólni minden a másodosztályban, hiszen ennek a két együttesnek van lehetősége megkaparintani a maradék egy feljutó pozíciót. Mint ismert, a két gárda hétfőn játszott egymással rangadót, azt az ETO 3–2-re megnyerte, ezzel megelőzte fővárosi riválisát. Két pont a csapatok közötti különbség, a nagyobb győzelemszám miatt a győrieknek a döntetlen is belefér vasárnap.

Labdarúgás: NB II., 34. (utolsó) forduló

Kozármisleny–Nyíregyháza Spartacus
Kozármisleny, szombat, 17.
További mérkőzések: Pécs–Szeged, Kazincbarcika–Budafok, Gyirmót–Haladás, BVSC-Zugló–Bp. Honvéd, Csákvár–Tiszakécske, Mosonmagyaróvár–Siófok, Vasas–Soroksár, Ajka–ETO FC Győr.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában