Labdarúgás, NB III.

2024.05.10. 14:18

Ki kell lábalni a válságból

Nincs túl jó formában sem a Sényő, sem pedig a Kisvárda II.

A Tiszaújváros ellen javítana a fehér mezes Kisvárda II.

Fotó: kisvardafc.hu

Nincs könnyű helyzetben a Sényő csapata, hiszen a nyírségi egylet a legutóbbi két fordulóban a Putnok, majd a Cigánd csapatától is kikapott, így visszacsúszott a tabella tizennegyedik helyére, ami mint tudjuk kieső pozíció. Ráadásul a folytatás sem tűnik könnyebnek, hiszen a bajnokság huszonnyolcadik fordulójában a középmezőny egyik legveszélyesebb csapata, az Eger érkezik Sényőre.

Nincs más hátra, mint előre

– Túl sok mindent nem tudok mondani a legutóbbi mérkőzéseink után – vezette fel a találkozót megkeresésünkre a Sényő edzője, Nagy Sándor. – Mindkétszer jól játszottunk, mégis pont nélkül maradtunk. A jelenlegi helyzetünkben az Eger ellen csak a győzelem az elfogadható. 

A hevesi gárda jelenleg a tabella hetedik helyéről várja a folytatást, legutóbbi meccsén ugyan kikapott Lázok János csapata, előtte viszont 4–1-re nyert Kisvárdán, ami akkor a játékkör egyik legnagyobb meglepetése volt.

Sajnos a Kisvárda II. sincs jobb helyzetben, sorozatban háromszor kapott ki Gerliczki Máté egylete, amely így a tabella első helyéről egészen a negyedikig csúszott vissza. A rétközi alakulat szeretne a dobogón zárni, ahogyan azt korábban már megfogalmazták, az érem színe az lényegében mindegy. Viszont három fordulóval a bajnokság lezárása előtt még igencsak nyílt a harc az élen. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Putnok és a Cigánd között dőlhet el a bajnoki cím sorsa, míg a dobogóért a Kisvárda és a DVSC II. küzd, sajnos múlt héten éppen a debreceni társaság győzte le Ésik Ákosékat.

– Egyik mérkőzés sem könnyű, nekünk meg főleg nem, elég ha csak a legutóbbi meccseinket nézzük – mondta el lapunknak a Tiszaújváros elleni hazai meccs felvezetéseként Gerliczki Máté. – Felszabadult játékot várok a srácoktól, ennek megfelelően készültünk a héten, szeretnénk ugyanis kiélvezni a hátralevő három találkozót. Fizikálisan egy nagyon erős csapat a Tiszaújváros, ez problémát okoz nekünk, éppen ezért ezt másképpen kell majd kompenzálnunk. Számunkra egyfajta bónusz az, hogy még mindig a dobogóért küzdünk, hiszen a szezon előtt az volt az elsődleges szempont, hogy meghosszabbítsuk az NB III.-as tagságunk. A klub számára ugyanis az a legfontosabb, hogy a fiatalok egy olyan bajnokságban játsszanak, ahol fejlődhetnek, ehhez pedig a harmadosztály tökéletes lehetőséget biztosít.

A Kisvárda mérkőzésén vasárnap 11 órakor, míg a Sényő összecsapásán 17 órakor harsan fel a kezdő sípszó.

Labdarúgás: NB III., Észak-Keleti csoport, 28. forduló
Kisvárda Master Good II.–Termálfürdő FC Tiszaújváros, Kisvárda, Várkerti Stadion, v.: Török (Kovács, Juhász), 11.
Sényő FC Selyem-Ber–Eger SE, Sényő, Sporttelep, v.: Práth (Urgyán, Kovács), 17.
További mérkőzések: DEAC-DVSC II. (szombat, 17.), DVTK II.–Putnok, Újpest II.–Salgótarján (11), REAC-Karcag, Tiszafüred–Cigánd, Hatvan–Gyöngyös (17).  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában