Kisvárda hírei

2015.02.09. 18:08

Megyénk Népművészete – könyvbemutató Kisvárdán

Kisvárda – A Várday István Városi Könyvtár a Rétközi Múzeum és a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete, február 11–én /szerdán/ délután három órakor könyvbemutatóra invitálja az érdeklődőket a könyvtár olvasótermébe, ahol megismerkedhetnek, Dr. Ratkó Lujza etnográfus, a kötet szerkesztője, Szabolcs–Szatmár–Bereg megye népművészete című könyvével.

Kisvárda – A Várday István Városi Könyvtár a Rétközi Múzeum és a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete, február 11–én /szerdán/ délután három órakor könyvbemutatóra invitálja az érdeklődőket a könyvtár olvasótermébe, ahol megismerkedhetnek, Dr. Ratkó Lujza etnográfus, a kötet szerkesztője, Szabolcs–Szatmár–Bereg megye népművészete című könyvével.A Könyvtári Csevegés résztvevői megismerkedhetnek a kötet elkészültének kulisszatitkaival. Mintegy évtizednyi munka, harminc ember, mintegy kilencszáz fotó s közel nyolcszáz oldal, a mérlege annak a nagymonográfiának, amely múltunk népművészeti tárgyait, épületeit és szokásait és viseletét gyűjtötte össze a kötet szerzője Dr. Ratkó Lujza.

Hazánkban eddig kilenc megye jelentette meg könyvben népművészeti múltját. Ehhez a sorozathoz a közelmúltban megjelent kötettel megyénk tízedikként csatlakozott. Mindezekről még bővebben lesz szó szerdán délután a Kisvárdai Várday István Városi Könyvtár, Könyvtári Csevegésén, amelyen Dr. Ratkó Lujza etnográfus, a kötet szerkesztője mutatja be a közelmúltban megjelent, megyénk népművészetét részletesen bemutató könyvet.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!