Magyarország

2011.06.14. 17:30

Az államtitkár szerint jár a pénz

<p>Miskolc - A miskolci önkormányzat közgyűlésének nincs más lehetősége, minthogy napirendre venni, megtárgyalni és elfogadni azt az MSZP-s előterjesztést, amely kimondja: a tulajdonos Miskolc városa kötelezi a Misek Kft. ügyvezetését a bérkompenzáció végrehajtására - hozta nyilvánosságra közleményében Dr. Simon Gábor miskolci országgyűlési képviselő /MSZP/.</p>

Dr. Simon Gábor interpellációjában ugyanis elmondta többek között, hogy a Semmelweis kórházat üzemeltető önkormányzati tulajdonú Misek kft. dolgozói közül az adórendszer változása miatt több mint ezer dolgozó nettó jövedelme csökkent, annak ellenére, hogy az önkormányzati dolgozóknál ezt differenciát rendezték.

Dr. Szócska Miklós államtitkár válaszában elmondta: a kormányzat továbbra is kitart amellett, hogy a személyi jövedelemadó új rendszerével senki sem járhat rosszabbul, a bérfejlesztési iránymutatást mindenkinek be kell tartania. Vonatkozik ez a költségvetési szervekre, vonatkozik ez az állami, vagy önkormányzati tulajdonban lévő cégekre, s vonatkozik ez a versenyszférára is. Ők maguk minden lehetséges eszközzel törekszenek arra, hogy ezt be is tartassák.


Régóta halogatja a találkozást. Először időt kért, aztán nem ért rá. Végül csak összejött…


A Misek Egészségügyi Központ Nonprofit Kft. 1600 dolgozójából ezer munkavállaló bére csökkent a január elsejével a személyi jövedelemadó és adójóváírás rendszerének megváltozása miatt, és bár a kormány elrendelte, hogy a közszférában dolgozók bérét kompenzálni kell, ezt a kompenzációt a Misek dolgozói annak ellenére nem kapták meg, hogy a kollektív szerződésük értelmében három éven át ugyanazok a jogok illetik meg őket, mint a közszférában dolgozó kollégáikat – mondta Simon Gábor, az MSZP miskolci önkormányzati frakcióvezetője kedden délután tartott sajtótájékoztatóján.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!