Magyarország

2012.08.30. 17:19

Átadták az épülő Kecskeméti Gyógyintézeti Központ kibővített rendelőintézetét

Kecskemét, 2012. augusztus 30., csütörtök (MTI) - Átadták a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ emeletráépítéssel kibővített épületét csütörtökön.

Kecskemét, 2012. augusztus 30., csütörtök (MTI) - Átadták a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ emeletráépítéssel kibővített épületét csütörtökön.

Hegedűs Iván, a kórház gazdasági igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a műszaki átadás után hamarosan a gépeket és eszközöket is elhelyezik az év végéig. Az 1300 négyzetméteres bővítés eredményeként a járóbeteg-ellátást szolgáló diagnosztikai egységek kapnak helyet az épületben.

Az igazgató hangsúlyozta: az Új Magyarország Fejlesztési Terv 10,5 milliárd forintos támogatásával megvalósuló nagyberuházás első lépéseként elkészült emeletráépítés a kórház több telephelyen történő, széttagolt működésén is javít, mert a citodiagnosztika a kórház Izsáki úti telephelyéről a Nyíri útra költözhet.

Hegedűs Iván tájékoztatása szerint a Póluskórház projekt keretében felépülő új hotelépület a tervezett ütemben halad. A beruházás 11,6 milliárd forintba kerül, az Európai Unió támogatása a tulajdonos megyei önkormányzat 1,1 milliárd forintos önrészével egészül ki.

Az építőipari munkálatokat szeptember végéig be kell fejeznie a kivitelezőnek. A beruházás révén a harminc éve két telephellyel működő megyei kórház egy helyen, a legmodernebb műszerezettséggel fogadja majd a betegeket.

A fejlesztési projekt részeként egy új, 15 ezer négyzetméteres kórházi szárny épül, amelyben anya-gyermek-központ, valamint szív- és érrendszeri centrum működik majd. Az elkészült rendelőintézeti bővítés mellett továbbá 2200 négyzetméter meglévő területet alakítanak át a diagnosztikai épületben.

Mintegy 3 milliárd forint értékben 454 új orvosi gépet, illetve műszert is vásárolnak.

Az épület alapkövét 2011. április 28-án tették le, a tervek szerint 2013. június 30-ra fejeződik be a teljes beruházás.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!