Magyarország

2012.08.30. 19:04

BKIK - A magyar vállalatok az informatika területén bővíthetik piacukat Vietnámban

Budapest, 2012. augusztus 30., csütörtök (MTI) - A magyar vállalatoknak lehetőségük lenne bővíteni tevékenységüket Vietnámban az informatika, az informatikai adatkezelés, a biztonsági megoldások területén - nyilatkozta Kiss Ervin, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) főtitkára csütörtökön az MTI-nek.

Budapest, 2012. augusztus 30., csütörtök (MTI) - A magyar vállalatoknak lehetőségük lenne bővíteni tevékenységüket Vietnámban az informatika, az informatikai adatkezelés, a biztonsági megoldások területén - nyilatkozta Kiss Ervin, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) főtitkára csütörtökön az MTI-nek.A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara informatikai osztályának szervezésében vietnami üzletember találkozót tartottak augusztus 28-án a kamara székházában.

A kamara közlése szerint az üzletember találkozó kiemelt vendége volt Nguyen Bac Son, vietnámi informatikai miniszter. 

A rendezvényen öt magyarországi innovatív informatikai vállalkozás, a Pont Rendszerház Kft., a KÜRT Zrt., a Cellum, a Synergon és az iAgency tartott bemutatót a vietnámi szakembereknek. A vendégek a későbbiekben  külön tárgyalásokat folytattak a VirusBuster és a Kancellar.hu cégek képviselőivel - közölte a BKIK.

Kiss Ervin főtitkár kiemelte: a magyar cégeknek nagyobb arányban kellene részt venniük a Magyarország által Vietnámnak nyújtott kötött segély hitel felhasználásában. Az üzleti kapcsolatok kialakításában építeni lehetne a korábbi években Magyarországon tanult, a vietnámi gazdasági életben tevékenykedő szakemberekre is, akik erős szimpátiával viszonyulnak a magyar üzleti kapcsolatok bővítéséhez - mondta a főtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!