Magyarország

2013.02.16. 12:42

Adományperselyekké alakítják a parkolóautomatákat Dombóváron

Szekszárd, 2013. február 16., szombat (MTI) - Adományperselyekké alakítják Dombóváron a használatból kivont parkolóautomatákat, a zöld parkolásnak nevezett rendszerrel a város civil szervezeteit, intézményeit lehet majd támogatni.

Szekszárd, 2013. február 16., szombat (MTI) - Adományperselyekké alakítják Dombóváron a használatból kivont parkolóautomatákat, a zöld parkolásnak nevezett rendszerrel a város civil szervezeteit, intézményeit lehet majd támogatni.A tervek szerint tavasszal induló rendszerben 19 automatát alakítanak át - mondta Tóth Zoltán (Fidesz-KDNP), a Tolna megyei város városgazdálkodási bizottságának elnöke az MTI-nek.

A berendezéseket alapítványok, egyesületek, intézmények kapják meg, az, hogy először mely szervezetek javára lehet adakozni, legkésőbb májusig dől el.

Az automatákat átalakítják: a parkolást jelentő kék jelzést a közlekedési szabályok szerint a megengedő, zöld színnel váltják fel, és a Dombóváron önkormányzattal rendelkező német, horvát, örmény és roma nemzetiség nyelvén, valamint eszperantó nyelven is tájékoztatják az autósokat, járókelőket az adományozási lehetőségről.

Az elképzelések szerint az automaták a parkolójegy helyett nyugtát adnak majd az adományokról, amelyek alapján a kedvezményezett szervezetek igazolást állíthatnak ki az adományozóknak.

Tóth Zoltán elmondta: az újszerű kezdeményezés olyan szervezeteket, tevékenységeket segíthet, amelyekhez kevés forrása van az önkormányzatnak. Az automaták egyfajta becsületkasszaként is működhetnek az autósok számára - tette hozzá.

Dombóváron 2008-ban szüntették meg a fizetőparkolást, az automatákat eddig sikertelenül próbálta meg értékesíteni az önkormányzat.

A bizottsági elnök megjegyezte: legutóbb másfél millió forintos ajánlat érkezett a berendezésekre, de arra számít - mondta -, hogy ennél lényegesen nagyobb összeg folyik majd be az adományozóktól.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!