Mátészalka hírei

2010.11.29. 13:20

Nyílt nap a stroke ellen Mátészalkán

<p>Mátészalka - Szűrővizsgálatok, tesztek, felvilágosító előadások és tanácsadás várja november 30-án, kedden reggel 8 és 14 óra között mindazokat, akik részt vesznek a megyei egészségügyi holding tagkórháza, a Mátészalkai Területi Kórház Neurológiai és Stroke Osztályának, valamint A Neurológia Támogatására Alapítvány közös nyílt napján.</p>

Az Ereink érdekében - „Mielőtt a guta megütne!” című rendezvény célja, hogy a lakosság minél többet tudjon meg a szélütésről (stroke-ról), a rizikótényezőkről, a tünetekről. Előjegyzés alapján vizsgálják a szemfenéki, valamint nyaki ereket és csontsűrűségmérést is végeznek. A koleszterin, a vércukor és vérnyomásméréshez nem kell előzetes bejelentkezés.

Értékes nyeremények

Az ismeretterjesztő előadások, kisfilmek, az orvosi felvilágosítás és tanácsadás, továbbá a rizikószűrés mellett a résztvevők demencia és depresszió tesztet is kitölthetnek. A nyílt nap helyszíne a mátészalkai kórház rendelőintézetének várócsarnoka és a belgyógyászati pavilon földszintje. A résztvevők és a szűrővizsgálatokat igénybevevők tombolajegyet kapnak, az előadások végén értékes nyereményeket sorsolnak ki.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!