Nagykőrös hírei

2011.03.07. 11:17

Hangverseny a nagykőrösi zeneiskolában

<p>A kőrösi zenekedvelők örömére, a művészetét egyre jobban kibontó pianista, Fehér Ernő, téli szünetét arra is kihasználta, hogy koncerteket játsszon nevelő-iskolájában, a Weiner Leó Zeneiskolában.</p>

Néhány hete, Liszt Ferencre emlékezve, az Arany János Társaság  rendezésében adott hangversenyt, a másik kőrösi kötődésű művészjelölt  Hegyesi Ádám fellépésével. Ezúttal, az elmúlt szerdán szólistaként  bizonyította töretlen, művészi fejlődését, mely egyre feljebb ível,  valamennyiünk gyönyörűségére!

Az nagykőrösi iskola hangversenytermét ezúttal is zsúfolásig megtöltő hallgatóságot Barna Elekné igazgató köszöntötte, és kifejezte köszönetét a „mi fiunk”  Ernőnek, hogy mielőtt visszarepülne Szöulba, újból szakított időt a  zongorázásra.

Óriási sikert aratott Fehér Ernő zongoradarabja

Tőle Hartyányi Piroska vette át a szót, aki a megszokott, értő módon konferálta be az elhangzó műveket, ezúttal is felhiva a figyelmet azok rejtett szépségeire. Ezt követte a muzsika…
Először egy ritkán hallható Csajkovszkij mű, a XIX. százada utolsó  harmadában keletkezett, Op. 59-es zongoraverseny hangzott el, melyből az  egykori orosz falusi élet hangulata áradt.

Ennek szöges ellentéteként hallhattunk J.S.Bach „Kromatikus fantázia és  fuga” elnevezésű művét. Majd egy újabb „kontrapunkt” következett,  szintén Bachtól, az ötödik, G-dúr szvit.

Végére maradt a csattanó, Liszt II. Magyar rapszódiája, melynek  befejezése után alig csitult a vastaps. A valóban briliáns zongoradarab, lenyűgözte a hallgatóságot!

Forrás: hetihirek.hu





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!