Nagyvilág

2010.10.09. 07:04

Újabb támadás a NATO utánpótlása ellen

<p>Újabb 29 üzemanyagszállító tartálykocsit gyújtottak fel valószínűleg tálib fegyveresek Pakisztánban - közölték szombaton a pakisztáni hatóságok. A NATO bő egy hete veszteglő teherautói könnyű célpontot jelentenek.</p>

A fegyveresek ezúttal Sibi városánál, egy vendéglő mellett parkoló tererautókat vették célba. Az akcióban 29, üzemanyagot szállító jármű semmisült meg, két ember pedig megsebesült. A pakisztáni rendőrség szerint a mintegy 20 támadó gépfegyverekkel és gránátokkal nyitott tüzet a tankerekre. A szombati támadást egyelőre egyik szervezet sem vállalta magára, ugyanakkor az elmúlt napok hasonló akcióiért a tálibok vállalták a felelősséget.

Ez volt a hatodik támadás

A pakisztáni hatóságok a múlt héten zárták le a Kabulba vezető legfontosabb, torkhami határátkelőt, miután a NATO helikopterei az afgán-pakisztáni határsávban véletlenül megöltek kettő - Iszlamabad szerint három - pakisztáni kormánykatonát. A NATO bocsánatot kért az incidensért, Pakisztán ugyanakkor határozatlan időre megtiltotta az Afganisztánban állomásozó külföldi csapatokhoz irányuló utánpótlás átkelését.

A teherautók egy része a tilalom feloldására várva vesztegel, míg mások óriási kerülővel, a chamani átkelő felé igyekeznek. Ez volt a hatodik támadás a NATO utánpótlása ellen a tilalom bevezetése óta.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!