Nagyvilág

2011.01.19. 08:27

Gyerekszállító kocsira rakott bomba robbant egy pakisztáni iskolánál

<p>Egy ember meghalt és 15-en megsebesültek szerdán Pakisztán északnyugati részén, amikor bomba robbant egy iskolánál - közölte a helyi rendőrség.</p>

A sebesültek többsége kisgyerek. A bombát egy gyerekeket szállító lovaskocsin rejtették el.

Azután robbant fel, hogy a gyerekek az iskolánál leszálltak a kocsiról. A robbanás a Pakisztán északnyugati részén található Pesavar városában történt egy magániskolánál, ahol lányokat és fiúkat is tanítanak. A helyi rendőrség közlése szerint a lovaskocsin elhelyezett bomba akkor robbant fel, amikor a gyerekek már leszálltak a járműről. A robbanásban a kocsis halt meg, valamint 15 ember megsebesült - közölte a helyi rendőrség.

A sebesülteket kezelő kórház közlése szerint 11 kisgyerek van a sebesültek között. A pakisztáni sajtóban megjelent hírek szerint ketten kritikus állapotban vannak. Az iskola épületében komoly károk keletkeztek. A merényletért egyelőre senki sem vállalta a felelőséget. A rendőrség közlése szerint még nem tudni, hogy az iskola volt-e a célpont. A bombát időzítővel robbantották fel ugyanis, és elképzelhető, hogy túl hamar lépett működésbe.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!