Nagyvilág

2012.09.11. 07:53

Az amerikai kormány 18 milliárd dollár értékű AIG-részvényt ad el

Washington, 2012. szeptember 10., hétfő (MTI) - Az amerikai pénzügyminisztérium 18 milliárd dollár értékű részvényt kíván eladni az American International Group (AIG) biztosítóban birtokolt pakettjéből - közölte hétfőn a The Wall Street Journal.

Washington, 2012. szeptember 10., hétfő (MTI) - Az amerikai pénzügyminisztérium 18 milliárd dollár értékű részvényt kíván eladni az American International Group (AIG) biztosítóban birtokolt pakettjéből - közölte hétfőn a The Wall Street Journal.Ezzel mintegy 20-ra csökken majd az amerikai állam részesedése a jelenlegi 53 százalékról. Az amerikai kormány most először válik kisebbségi részvényessé azóta, hogy a biztosító a 2008-as pénzügyi válság idején rekordösszegű, összesen 182,3 milliárd dolláros mentőcsomagot kapott a minisztériumtól és a Federal Reserve-től. Igaz, az AIG ezt nem használta fel maradéktalanul.

A pénzügyminisztérium augusztus elején egy 4,5 milliárdos csomag eladásáról tett bejelentést. Az állam részesedése akkor 61 százalékos volt az AIG-ban.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!