nfl

2020.03.16. 19:00

23 milliós szerződést írt alá a Patriots söprögetője

Devin McCourty a New England Patriots kötelékében marad.

Devin McCourty (L) of the New England Patriots defends against Nelson Agholor (R) of the Philadelphia Eagles during Super Bowl LII at US Bank Stadium in Minneapolis, Minnesota, on February 4, 2018. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Timothy A. Clary

A 32 éves játékos YouTube-videóban számolt be a megállapodásról, de részleteket nem közölt. Az NFL csatornája ugyanakkor azt jelentette, hogy

kétéves együttműködésről van szó, melynek során a söprögető (safety) 23 millió dollárt kap, amiből 17 millió garantált.

Devin McCourty szabadügynök is lehetett volna, végül úgy döntött, hogy marad csapatánál, amellyel

tíz idényt húzott le, mióta 2010-ben az első körben kiválasztotta őt a New England.

Így továbbra is együtt játszik majd ikertestvérével, Jasonnel, akivel a klub a hónap során korábban állapodott meg.

Devin McCourty nagyszerűen szerepelt az elmúlt szezonban: volt hét labdaszerzése (5 interception, 2 fumble), 58 szerelése, és

sorozatban negyedszer csapata összes alapszakasz-mérkőzésén pályára lépett.

A New Englandnél ugyanakkor továbbra is az a legnagyobb kérdés, hogy sikerül-e megállapodni a folytatásról a hatszoros Super Bowl-győztes irányítóval, a 42 éves Tom Bradyvel.

A Tennessee Titans négy évre 118 millió dollárért hosszabbított irányítójával

A 31 éves Ryan Tannehill tavaly egy évre, tartaléknak érkezett a klubhoz, de Marcus Mariota gyenge formája miatt a hetedik játékhéttől kezdve átvette a kezdő irányító posztot. Ezt követően kiválóan teljesített,

az úgynevezett össz-irányító (117,5) és passzpontosságban (70,3 százalék) is vezette az NFL-t, 22 touchdown-passza mellett mindössze 6 eladott labdája (interception) volt.

Csapatával egészen az Amerikai Főcsoport döntőjéig menetelt, ott csak a későbbi Super Bowl-győztes Kansas City Chiefstől szenvedett vereséget.

Teljesítményének köszönhetően elnyerte az Év visszatérő játékosának járó elismerést,

klubja pedig négy évre hosszabbított vele, összesen 118 millió dollár értékben, amelyből 62 millió teljes egészében garantált.

Érdekesség, hogy a holtszezonban a Titans volt az egyik jelölt arra, hogy megszerezze a New England Patriots 42 éves legendáját, a hatszoros Super Bowl-győztes Tom Bradyt, az amerikai szaksajtó szerint így a veterán játékos vagy marad Foxborough-ban, vagy a Tampa Bay Buccaneers játékosa lesz.

Forrás: MTI

Borítókép: Devin McCourty egy Eagles elleni meccsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában