Nyíregyháza hírei

2013.04.04. 10:40

Ifjú katasztrófavédők vetélkedtek Nyíregyházán

Több mint másfél tucatnyi csapat részvételével megkezdődött a Katasztrófavédelmi Ifjúsági verseny megyei döntője a nyíregyházi erdei tornapályán.

Több mint másfél tucatnyi csapat részvételével megkezdődött a Katasztrófavédelmi Ifjúsági verseny megyei döntője a nyíregyházi erdei tornapályán.Csütörtök reggel az áprilisi esősebb időben az erdei tornapályán sorakoztak fel a csapatok, a Katasztrófavédelmi Ifjúsági verseny megyei döntőjére. Az előzetes nevezések után 19 csapat állt rajthoz, hogy három korcsoportban méresse meg felkészültségét. A pálya nem volt nagy, viszont a feladatok között akadt, ami gondolkodást, és akadt, ami erőt igényelt, de mindegyik úgy volt kiírva, hogy sikert, csak a csapat összehangolt tevékenysége eredményezett. Erre a megnyitóban felhívta a figyelmet a Katasztrófavédelem megyei kirendeltség vezetője Kozák Attila tű. alezredes.

A rendezvénybe a rendőrség és a Kelet-Magyarországi Speciális Mentőegyesület is egy-egy állomással bekapcsolódott. Ennek megfelelően volt kerékpáros ügyességi pálya, sérült szállítása változatos domborzatú terepen, de hagyományos tűzoltó feladatként kellett ügyeskedni a vízsugárral két akadálynál, és azt is ki kellett találni, hogy a szelektív hulladékot hogyan csoportosítsuk, ha fontos a környezet védelme. A verseny a tervek szerint koradélután ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!