Nyíregyháza hírei

2013.09.05. 12:11

Virtuóz hangszerszólók és bizsergető dallamok

Csütörtökön este héttől a Kossuth téren a Fabula Rasa Orchestra Ha űhó című új lemezét adja elő „full extrás” kivitelben: vonósokkal, rezesbandával, ütősökkel kiegészülve. Ezt a rendkívüli világzenei orchestrát eddig csak a Művészetek Palotájában hallhatta a közönség.

Csütörtökön este héttől a Kossuth téren a Fabula Rasa Orchestra Ha űhó című új lemezét adja elő „full extrás” kivitelben: vonósokkal, rezesbandával, ütősökkel kiegészülve. Ezt a rendkívüli világzenei orchestrát eddig csak a Művészetek Palotájában hallhatta a közönség. Virtuóz hangszerszólók, erőteljes hangzás és bársonyosan bizsergető, álmodozó dallamok csendülnek fel ezen a különleges koncerten. A Fabula Rasa Orchestra rendkívül gazdag, sokrétű zenei világot tár elénk, a balkáni, a román, a bolgár, a cigány népzenéből éppúgy merítenek, mint az akár több ezer kilométerre élő népek muzsikájából. S mindezt átszövi a modern gondolkodás, a könnyűzenei elemek, az effektek használata. A dalokat a 2012-ben az év könnyűzeneszerzője kategóriában Artisjus Díjjal elismert Szirtes Edina Mókus írta és hangszerelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!