Nyíregyháza hírei

2014.02.10. 07:33

A (hiány)szakmák bűvöletében

Nyíregyháza - Számos esetben a képzett szakemberek hiánya okoz nehézségeket a munkaerőpiacon.

Nyíregyháza - Számos esetben a képzett szakemberek hiánya okoz nehézségeket a munkaerőpiacon.Hónapok óta nem kapták meg a szakiskolások a hiányszakmát tanulóknak járó ösztöndíjat – áll a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) egy korábbi közleményében, melyből kiderült, hogy olyan ösztöndíjakról beszélünk, melyekből a tanulók elsősorban tanszereket vásárolhatnak, de utazásra, vizsgamunkájuk anyagköltségére és létfenntartásra is fordítják.

Kiegészíti a költségeket

Számos szakiskolában az ösztöndíjból vonják le az osztálypénzt, a szalagavató költségét is,ezért ha a tanuló nem kapja meg időben az ösztöndíját (minden hónap 28. napjáig), akkor nem tudja kifizetni az ebédpénzt, az utazási bérletet, vagyis lényegében nem tud iskolába járni. Az MSZOE azt is hozzátette: sok diák kimondottan azért választott hiányszakmát tanulmányai kezdetekor, hogy az ösztöndíjból kiegészíthesse az oktatás költségeit.

További részletek a KELET.HU-n és a Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!