Nyíregyháza hírei

2014.02.17. 07:52

Adóforintok a betegeknek

Nyíregyháza - A minimálbér 5%-ának megfelelő összeget igényelhetnek vissza a tartós fogyatékossággal és betegséggel élők.

Nyíregyháza - A minimálbér 5%-ának megfelelő összeget igényelhetnek vissza a tartós fogyatékossággal és betegséggel élők. Az adóbevallás időszakában olvasónkban felmerült egy kérdés: 2-es típusú cukorbetegként igénybe szerette volna venni a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekre vonatkozó egyéni, az adóévben érvényes minimálbér 5 százalékának megfelelő összegű adókedvezményt, ám a háziorvosa visszautasította, mondván: diabétesze szövődménymentes, így nem jogosult a juttatásra.

Listán a betegségek

„Azzal, hogy betartom az orvos által előírt diétát, nincsen káros szenvedélyem, jók a leleteim. Ettől függetlenül ez egy gyógyíthatatlan betegség, életem végéig gyógyszereket kell szednem, naponta többször ellenőrzöm a vércukorszintemet, ami kiadással jár.

Ezek szerint, aki követi az orvos utasításait és viszonylag jól van, az nem igényelheti vissza az adójából azt az összeget, amiből az orvosságait meg tudná vásárolni. Tulajdonképpen ki jogosult rá akkor?”

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!