2014.07.09. 08:05
Megkérdeztük: Ön milyen ételt ajánlana a kánikula idején?
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Minden szakember hangsúlyozza a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel fontosságát, ami szükséges egészségünk megőrzéséhez. De vajon mi van az ételekkel? Erről kérdeztük olvasóinkat.
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Minden szakember hangsúlyozza a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel fontosságát, ami szükséges egészségünk megőrzéséhez. De vajon mi van az ételekkel? Erről kérdeztük olvasóinkat.
– Hanyagoljuk ilyenkor a nehéz ételeket, inkább fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt! A napokban lecsót fogunk készíteni, de csak natúr módon, mellőzzük a tojást, a tejfölt ebben a hőségben – adott ízelítőt terveiből Daruka Zoltánné.
Lánya, Daruka Dóra a hűsítő és finom fagylaltra és a gyümölcsökre szavaz. – A lédús dinnye, szőlő, szilva és barack kitűnő ilyenkor! – mesélte.
– Gyümölcsleves, rengeteg zöldség és víz, ez az én nyári ajánlatom mindenkinek. Nagyon szeretek főzni, de a „forrón jó” levesek ilyenkor szóba se jöhetnek – válaszolta Pakulár Eszter.
Bódi Mihály szerint napi egy kiadós, laktató étkezésre a kánikula ellenére is szükség van, és persze a folyadékpótlásra is ügyelni kell. – Aki kemény fizikai munkát végez, nem élhet folyton gyümölcsön. Fontos, hogy gondoskodjunk az ételek hűtéséről, és ne tartogassuk sokáig.
Felesége, Bódi Mihályné egy jó hírű étteremben dolgozik. – A vendégek körében most a hideg gyümölcslevesek, a krémlevesek és a gyorsételek népszerűek. Tegnap például zeller- és sajtkrémlevest főztünk, nagyon finom lett.
Abonyi Fruzsina rengeteg szezonális gyümölcsöt eszik, lehetőleg lehűtve, ezt ajánlja másoknak is.
KM-PI