Nyíregyháza hírei

2014.10.31. 09:26

Gipszangyalka és zenélő Szűz Mária

Nyíregyháza - A kereskedők felkészültek az ünnepre, a vásárlók ízlésén és pénztárcáján múlik, mire és mennyit költenek.

Nyíregyháza - A kereskedők felkészültek az ünnepre, a vásárlók ízlésén és pénztárcáján múlik, mire és mennyit költenek.

– Nem gondolom, hogy attól lesz meghittebb a halottak napja, hogy méter magas aranyozott gyertyát, a kisded Jézust a karjaiban tartó, zenélő és világító Mária-szobrot, esetleg gipszangyalkákat viszünk a szeretteink sírjához – reagált egy belvárosi üzlet kínálatát látva Vágó Irén, aki szerint már-már kegyeletsértő az a rengeteg gagyi és talmi, amit mindenszentekkor a vásárlókra akarnak sózni a boltokban.

– Egy egyszerű mécses lángja, egy szál virág gyakran sokkal több emléket idéz fel, mint ezek a borzalmak – mutatott a hatalmas, fröccsöntött Puttókra.

Halottak napja közeledtével megélénkült a forgalom a virágkereskedőknél is. Nem ritka, hogy vállalkozások kizárólag erre az időszakra termesztenek virágot, főként a leginkább kedvelt krizantémot. Mindenszentek napja más virágok árait nem érinti, tehát a rózsa, a gerbera, a szegfű és egyéb vágott virágok árai ilyenkor nem emelkednek.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!