Nyíregyháza hírei

2014.11.27. 16:22

MSZP-sajtótájékoztató: Helyi adók kivetésére kényszerítik az önkormányzatokat

Nyíregyháza – A kormány nem kifogja a halakat, hanem leengedi róluk a vizet... – fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Legény Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője.

Nyíregyháza – A kormány nem kifogja a halakat, hanem leengedi róluk a vizet... – fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Legény Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője.- A Fidesz-kormány álszent, álságos politikát folytat, hiszen több forrást is megvon jövőre az önkormányzatoktól, ugyanakkor lehetőséget ad nekik, ha úgy tetszik, rákényszeríti őket arra, hogy újabb helyi adókat vessenek ki. – A helyhatóságok többségének nincs vagy csak minimális az iparűzési adóbevétele, az új helyi adók áldozatai elsősorban a termőföld-tulajdonosok lesznek. A hektáronként akár 5-7 ezer forintos fizetési kötelezettség persze csak a magántulajdonban lévő termőföldekre vonatkozik, azok megússzák e terhet, akik állami tulajdonú földeket kaptak haszonbérletbe! Ezzel elérkeztünk a földmutyi újabb állomásához. Egyes helyhatóságok már tárgyalják a jövő évi helyi adók kivetésének rendelet-tervezetét. A döntés joga valóban az önkormányzatoké, ám a kényszer nagy úr! – fogalmazott dr. Legény Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!