Nyíregyháza hírei

2015.02.25. 17:44

Javult a közbiztonság Szabolcs megyében

Nyíregyháza - Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a fokozott rendőri jelenlét.

Nyíregyháza - Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a fokozott rendőri jelenlét.

Jelentősen csökkent a bűncselekmények száma megyénkben tavaly, beleértve a kiemelt kategóriába sorolható bűneseteket is – jelentette be szerdai évértelő sajtótájékoztatóján dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok. A megyei rendőrfőkapitány szerint a közbiztonság javulása elsősorban az egyenruhások fokozott közterületi jelenlétével magyarázható.

– Az állomány létszáma nem változott, a szolgálatszervezési módszer azonban igen. Okosabban, összehangoltabban gazdálkodunk az erőinkkel. Sokkal többet járőrözünk az utcákon, tereken, ami egyrészt visszatartó erő a bűnözők számára, másrészt több a tettenérés is.

– 24 órás lefedettséget biztosítunk a kiemelt, „problémás” településeken, az új szolgálatirányító rendszer révén pedig még gyorsabbá és hatékonyabbá vált a bűnüldözők munkája. Az azt megelőző évekkel szemben, 2014-ben csökkent a regisztrált és a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, kevesebb lopás, testi sértés, garázdaság, lakásbetörés és emberölés történt, sokat javult ugyanakkor a nyomozások eredményessége – hangzott el az évértékelőn.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!