Nyíregyháza hírei

2015.03.02. 14:48

Édes jövőképet vázoltak fel a hazai ágazatnak

Mátészalka – Szándékaink szerint a hazai édes­ipari termelés bővülését, az ágazat technológiai fejlődését is segítheti az élelmiszeripari fejlesztési stratégia megvalósulása, amely 2020-ig 300 milliárd forint beruházást tesz lehetővé az élelmiszer-feldolgozóknál – mondta Zsigó Róbert azon a megbeszélésen, ahová a Magyar Édességgyártók Szövetségének képviselői kaptak meghívást az államtitkárságtól.

Mátészalka – Szándékaink szerint a hazai édes­ipari termelés bővülését, az ágazat technológiai fejlődését is segítheti az élelmiszeripari fejlesztési stratégia megvalósulása, amely 2020-ig 300 milliárd forint beruházást tesz lehetővé az élelmiszer-feldolgozóknál – mondta Zsigó Róbert azon a megbeszélésen, ahová a Magyar Édességgyártók Szövetségének képviselői kaptak meghívást az államtitkárságtól.Az egyeztetésen résztvevők az ágazat terveiről, a jövőbeni elképzelésekről, a további fejlődés irányairól, valamint az ezt megalapozó együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak.

A szakmaközi szervezet képviselői ágazatuk gondjait és a lehetséges megoldásokat vázolva kifejtették: a feketegazdaság visszaszorítása, a mikro-, kis- és közepes vállalkozások pályázati támogatása segítheti a mintegy kétezer dolgozót foglalkoztató édes­ipari ágazatot abban, hogy a hazai termelés bővülhessen – tájékoztatta lapunkat a Földművelésügyi Minisztérium sajtóosztálya.

A tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára tavaly ősz óta sorra tárgyal a szakmaközi szervezetekkel.

Ezúttal a Magyar Édesség­gyártók Szövetségével, amelynek képviselői egyebek mellett elmondták: a fejlődést a tőkehiány mellett gátolja a szakképzett munkaerő hiánya, valamint jelezték: a magyar édesipar hagyományait elismerő, pozitív kommunikáció is lendíthetne az ágazat helyzetén.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!