Nyíregyháza hírei

2015.03.31. 12:51

Kulturális Napok a Szabó Lőrinc Általános Iskolában

Nyíregyháza - A Szabó Lőrinc Tagintézménynek köszönhetően az idén is tavaszt hirdet a „Tücsökzene” Sóstóhegyen.

Nyíregyháza - A Szabó Lőrinc Tagintézménynek köszönhetően az idén is tavaszt hirdet a „Tücsökzene” Sóstóhegyen.

Immár huszonharmadik alkalommal rendezett Szabó Lőrinc Kulturális Napokat az Arany János Gimnázium Szabó Lőrinc Tagintézménye. A korábban egy hetet is felölelő ünnepségsorozat ezúttal március 30-tól, április 1-ig kínál rendkívül színes programcsomagot az iskola névadója előtt tisztelgő helyi közösségnek, amelynek programját a tagintézmény vezetője ismertette.

Szabó Lőrinc a „Tücsökzene” című versciklusának 64 darabját itt írta, a ma róla elnevezett utca egyik –korábban már lebontott – házában – idézte fel a hagyományápolás apropójául szolgáló egykori történéseket Kissné Mészáros Ágnes. – Ezen a helyen emléktábla is figyelmeztet az irodalomtörténeti mozzanatra. A tiszteletére rendezett programsorozat korábban egy hétig is eltartott, de ma, amikor kissé lecsökkent a tanulólétszám, ennek a három napnak is nagyon örülünk. Intézményünk 1992. május 16-án vette fel a költő nevét, ezért is választunk minden évben a neves dátumhoz közeli tavaszi időpontot.

A gyermekek ízlése szerint

– Már túl vagyunk az első napi tavaszköszöntő táncházunkon, s március 30-a délelőttjén hagyományos kézműves foglalkozással folytatjuk a Múzeumfaluban. A kedd délutánjának a sportversenye is nagyon népszerű a gyermekek körében. A program visszatérő elemei között találjuk a megyei Szabó Lőrinc szavalóversenyt, amelyre főképpen városi, s néhány vidéki iskola tanulói neveznek, de az óvodásokat se zártuk ki a vetélkedésből. Április elsején, a „Színes napon” a gyerekek választott színeknek megfelelő feladatokat oldanak meg s elnyerhető pontokért, annak megfelelően is öltözködnek.

A szerdai húsvéti tojáskeresés izgalmait követően, a napot a „Légy jó mindhalálig” című előadás zárja, s büszkék vagyunk arra, hogy három tanulónk is szerepel a darabban. A Mandala Dalszínház műsorára, a szülők mellett a környéken élőket is várjuk – sorolta a programokat az intézményvezető.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!