Ország-világ

2021.08.26. 16:48

A budapesti dugókról próbálja elterelni a figyelmet Karácsony Gergely

A főpolgármester bajban van, mert az előválasztási kampány ellenére sem emelkedik a népszerűsége.

A budapesti dugókról próbálja elterelni a figyelmet Karácsony Gergely főpolgármester azzal, hogy vissza akarja vonni a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez adott hozzájárulást – közölte a Nézőpont Csoport vezetője csütörtökön a közmédiával.

Mráz Ágoston Sámuel szerint

Karácsony Gergely bajban van, mert az előválasztási kampány ellenére sem emelkedik a népszerűsége.

Akik két éve bizalmat szavaztak neki, azok is elégedetlenek a munkájával, mert a főváros tele van dugókkal – emelte ki, hozzátéve: ráadásul az iskolakezdéssel várhatóan még nagyobb lesz a baj.

Azt mondta:

a főpolgármester azzal, hogy egy korábbi ígéretét szegi meg, a hitelességét áldozza fel, hogy ne a számára kellemetlen témákról legyen szó.

Emellett árt a főváros gazdaságának és az előválasztási kampány érdekében magára haragítja a választókat – tette hozzá.

Szerinte egyébként

Karácsony Gergelynek az „elterelési hadművelettel” sem sikerül majd feledtetnie a dugókat, mert azok idegesítik a fővárosiakat, akik felelőst keresnek emiatt.

A budapestiek a választásokon a dugókra emlékeznek majd, nem a világbajnoksággal fognak foglalkozni – mondta Mráz Ágoston Sámuel.

Karácsony Gergely csütörtökön azt mondta: a kínai Fudan Egyetemmel kapcsolatos törvénnyel a kormány megszegte azt a 2019-ben kötött megállapodást, amelynek részeként a főváros hozzájárulását adta a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez, ezért azt javasolja a közgyűlésnek, hogy a jövő heti ülésen vonja vissza az esemény megrendezéséhez szükséges fővárosi hozzájárulást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában