Földrengés

2024.01.04. 10:37

Szijjártó Péter részvétét és együttérzését fejezte ki a japán külügyminiszternek

Részvétét és együttérzését fejezte ki a Japánban történt földrengés miatt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kamikava Jóko japán külügyminiszternek.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az MTI-hez is eljuttatott levélben Szijjártó Péter úgy fogalmaz: nagy fájdalommal értesült a Japánt sújtó pusztító földrengésről.

Engedje meg, hogy a hatalmas veszteség e tragikus pillanataiban kifejezzem legmélyebb részvétemet és őszinte együttérzésemet önnek és Japán népének. Bízunk benne, hogy újjáépítési erőfeszítéseik sikeresek lesznek és az élet hamarosan visszatérhet a normális kerékvágásba

– írta a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hozzátette:

„gondolataink és imáink az áldozatokkal és családjaikkal vannak ebben a nehéz időszakban”.

Csütörtökre 78-ra emelkedett a halálos áldozatok száma és 50 eltűntet még keresnek a Japán középső részén fekvő Isikava prefektúrában, amelyet újév napján 7,6-os erősségű földrengés rázott meg. A japán kormány adatai szerint legalább 200 épület dőlt össze vagy rongálódott meg a földrengésben. Az újév napján bekövetkezett nagy erejű földrengés központja a Noto-félszigeten, Vadzsimától 30 kilométerre volt. A kikötővárost hétfőn a rengést követően 1,2 méter magas hullámokkal érkező cunami is elérte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában