PR cikk

2012.06.26. 12:19

2,3 milliárdos fejlesztés az MSK Hungary Bt.-nél

A projekt zárórendezvényével véget ért a ”Komplex technológiai beruházás az MSK Hungary Bt.-nél” pályázat megvalósítási szakasza, melyben az Európai Unió és a Magyar Állam 465 185 090 Ft. összegű támogatást nyújtott a cégnek.

A projekt zárórendezvényével véget ért a ”Komplex technológiai beruházás az MSK Hungary Bt.-nél” pályázat megvalósítási szakasza, melyben az Európai Unió és a Magyar Állam 465 185 090 Ft. összegű támogatást nyújtott a cégnek. A közel 2,3 milliárdos összköltségű fejlesztés során, a technológiai háttér korszerűsítésével, a belső logisztikai rendszer átalakításával, és a környezetkímélő technológia alkalmazásával, lehetővé válik a gyártás és az összeszerelés területén is a hatékonyabb munkavégzés, és az egészséges munkakörülmények megteremtése.

A projekt keretében a teljes anyagáramlás átszervezõdött , nőtt a szereldei kapacitás a megépített 2.500 m2 csarnokfelületnek és a felszerelt 10 tonna teherbírású daruknak köszönhetően. Többek között, korszerű elektrosztatikus porfestési technológia került beszerzésre és telepítésre a megépített 1.500 m2 alapterületű daruzott csarnokban, mely környezetbarát technológia lehetővé teszi az oldószermentes festést.

Olyan elszívó asztalok és elszívó karok kerültek beszerzésre, melyek a hegesztésnél keletkező füstöt és port megszûrve, a légköri levegőnél tisztább levegőt biztosítanak.

-3 db CNC vezérlésû esztergagépet, valamint szerszámbemérõ és élező berendezést is üzembe helyeztek. Új CNC lemezolló és tandem rendszerű CNC élhajlító gépekkel is gazdagodott a cég. A daraboló üzem átszervezése során egy átmenő rendszerű szemcseszóró és egy A/0 méretű szkenner (másoló / nyomtató / rajzhajtogató) berendezés is segíti ezentúl a hatékony munkavégzést. A beruházásnak köszönhetően 5 éven belül árbevételük megduplázásával számol a vállalat, mindemellett 350 alkalmazott munkahelye is biztosítottá vált az elkövetkező évekre.

Az MSK a gazdasági világválság közepette határozta el, hogy a nyírbátori gyártást 4.000 négyzetméternyi épületterülettel és új gépparkkal bővíti.

Ezen beruházás eredményeként a nyírbátori üzem Kelet-Magyarország legnagyobb csomagológép-gyárává fejlődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában