Hirdetés

2021.08.31. 18:29

Bököny – Mozgásban az erő Sportnap

A Magyar Rendészeti Sportszövetség nemrégiben tartotta a „Bököny Mozgásban az erő Sportnap” című ingyenes rendezvényét, ahol több százan vettek részt az egész napos programokon a Bökönyi Barota Mihály Általános Iskolában.

Kálucz Martin áll bármiféle kihívás elé, legyen az boksz, MMA, földharc vagy Holdon járás

Az MKU MMA Világbajnok is részt vett a Mozgásban az Erő Sportfesztiválon Bökönyben. A helyi származású sportoló 14 éve azért kezdett el küzdő sportolni, mert – „kicsi voltam és voltak nálam nagyobbak és erősebbek”, – miután ezt felmérte, úgy döntött egy menő és egyben erőt adó sportágat választ magának. A rendezvény Kick Box Sparring Party-ja felüdülésül szolgált a profi versenyzőnek és a küzdősport társadalomnak.

„Szeretném a családomat és az életemet minél inkább sportközpontúvá tenni”

Hollik László a Balkán Farkasai Sportegyesület vezetője életében fontos szerepet tölt be a sport. Profi pályafutása során több, mint 130 meccse volt Európa szerte, Amatőr Magyar Bajnoki címet is szervezett. Az utóbbi 3 évben már edzőként tanítja a hozzá érkező gyerekek, felnőttek és idősek is. Hite és tapasztalata szerint a sport és annak közösségteremtő ereje fizikailag és mentálisan is jó hatással van kortól függetlenül az emberekre. Tanítványai közül Magyar Junior bajnok is került ki. László kisfiával érkezett Nyíregyházáról vissza szülővárosába Bökönybe, ahol együtt több mozgásformát is kipróbáltak.

Az evezőpadon is jól teljesített a fogathajtó bajnok

A Bökönyi Hagyományőrző Lovas Egyesület elnökének Hegyes Jánosnak a fogathajtás az élete. 2015-ben kezdtek hajtani barátaival az erdő szélén, gumikerekes szekereket mezőgazdasági haszonlovakkal, majd úgy gondolták versenyeken is kipróbálják magukat. Azóta rendszeresen B kategóriás fogathajtóversenyekre járnak, számos díjat és különdíjat tudhatnak maguk mögött. Legfiatalabb versenyzőjük a napokban 5 évesen pónifogathajtásban első helyezett lett. A társaság célja a falusi lovas hagyomány fenntartása, különböző hagyományőrző és lovas rendezvények szervezése a lakosság szélesebb köreinek és a fiatalokból profi versenyzők nevelése.

Az eseményen részt vett:

Piskolczi Géza polgármester

Hegyes János, elnök, Bökönyi Hagyományőrző Lovas Egyesület

Radócz János, elnök, Bökönyi Diáksport Egyesület

Girdán Miklós 4 danos mester WFC régióvezető

A díjátadó ünnepségen részt vett:

Molnár Péter, r. őrnagy, Mozgásban az erő alprojektvezető

Balogh József, ProEvent Agency, ügyvezető

Czine-Ilyés Erzsébet, szakmai vezető Mozgásban az erő projekt

A „Mozgásban az erő” – prevenciós célú szabadidősport programok megvalósítása az Észak-Alföldi régióban című projekt bökönyi programjának célja a szabadidősport tevékenységek elterjesztése, hozzáférés javítása a hátrányos helyzetű célcsoportoknak és a lakosság egészségi állapotának javítása érdekében.

A projekt azonosító száma: EFOP-1.8.6-17-2017-00029

Még több információ a Mozgásban az erő projektről IDE kattintve érhető el.

„A program egyik különlegessége a DAD Lövedékcsapda Challenge volt. Ezt a lövedékcsapdát rendvédelmi, katonai szervek lőtereken használják, ebbe ürítik a fegyvereket. Bármekkora kaliberű fegyver a töltetlenség-ellenőrzése végrehajtható benne biztonságon. A fegyver csövét belehelyezik és akár véletlen, akár szándékos lövés történik, a lövedék elmorzsolódik benne. Nagyon biztonságos lövedékcsapda, a rendőrségnél már rendszeresítve van. A sportnapon az lesz a feladat, hogy a 30-35 kilogrammos csapdát kell megtartani minél hosszabb ideig.”

Ízelítő a PROGRAM-ból:

Kick Box Sparring Party

Harcművészeti Bemutatók

Legtechnikásabb harcos választás női és férfi valamint leány és fiú kategóriában

HRSE CrossPoint Challenge

Concept2 Rowing Challenge

DAD Lövedékcsapda Challenge

Rendőrségi toborzás

Prevenciós stand

Kosárlabda

Asztalitenisz

Női erősítő torna

Hatha jóga

Rowing ergometer nyílt edzés

Bike ergometer nyílt edzés

Funkcionális Fitnesz Nyílt edzés

Hétköznapi Taktika önvédelmi kurzus

Elsősegélynyújtás bemutató és oktatás

Menetlevél játék

Running Challenge

Kettlebell Challenge

Flexibilitás tréning

Arcfestés és lufihajtogatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában