Úszás

2021.10.09. 10:10

Bianka egyéni rekordja

A zárónapon mind a négy sportcentrumos úszik a Világkupán.

KM, nso

Az orvosválogatott, elöl Merkely Béla professzor | Fotó: nso/Tumbász Hédi

Ismét Hatházi Dóri volt a sportcentrumosok közül az első fellépő a Duna Arénában pénteken. A rövidpályás Világkupa második fordulójának második napján 50 pillangón állt rajtkőre, a nyitónapon 200-on egyéni rekorddal döntős versenyzőnk. A számban a harminc nevező miatt öt középdöntő volt, Dóri a negyedikben a 2-es rajtkőről startolt.

Együtt úszott Kapással

Ugyanebben a futamban indult Kapás Boglárka. Dóri végül két riválist megelőzve a nyolcadik lett 28,29-es idővel, Kapás pedig az ötödik. Egyikük sem jutott a döntőbe, mert Kapás a tizennyolcadik, Dóri a huszonegyedik helyen végzett.

Nem sokkal később jött a 100 mell két nyíregyházival. Itt is harmincan indultak. A negyedik előfutamban Szurovjcsák Ivett a 3-as, Barna Bianka a 7-es rajtkőröl vetette magát a medencébe. Kettejük közül féltávnál még Ivett állt jobban, ám Biankának sikerült megelőznie és hetedikként csapott célba új egyéni rekorddal (1:10,57), Ivett a tizedik lett (1:10,70). Összesítésben Bianka a tizenkilencedik, míg Ivett a huszonegyedik helyen zárt.

Hatházi Dóra szombaton 100 pillangón indul , Sztankovics Anna, Szurovjcsák Ivett és Barna Bianka pedig 50 mellen.

Merkely professzor is úszott

Visszatérve a csütörtöki nyitónapra, az eddigi hagyományt folytatva, az idén is láthatott különleges betétfutamot a közönség. A döntőket követően az orvosokból, nővérekből, rendvédelmi dolgozókból és tanárokból álló váltók mellett három, ismert zenészeket felvonultató kvartett ugrott vízbe a Duna Arénában.

Az orvosválogatott, elöl Merkely Béla professzor | Fotó: nso/Tumbász Hédi

Így többek között Bebe, Diaz, DJ Dominique vagy Sipos Péter is a színpad helyett rajtkőre állt csütörtök délután – az egyik „orvosváltóban” pedig ott tempózott dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is, aki egykoron versenyszerűen úszott, s még az elmúlt időszakban is amatőr szinten vízilabdázott. A győzelmet egy izgalmas versenyt követően az egyik zenészcsapat kaparintotta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!