Sport

2011.11.19. 09:09

A tökutolsó ellen a dobogós

Labdarúgás. A ,,tavaszi nyitányon” a Zalaegerszegen vendégeskedik a DVTK.

Labdarúgás. A ,,tavaszi nyitányon” a Zalaegerszegen vendégeskedik a DVTK.

Bár az időjárás téliesre fordult, a honi élvonalbeli labdarúgó bajnokságban megkezdődött a tavaszi szezon, ugyanis két fordulót előre hoztak a jövő évről. A Diósgyőri VTK együttese a bajnokság első felében jóval a várakozás felett teljesített, a 3. helyről vág neki a ,,tavasznak”. Ilyen jó őszi idényre 13 éve nem volt példa, 1998 végén az akkor Diósgyőri FC néven szereplő piros-fehér együttes Tornyi Barnabás irányításával telelt dobogós pozícióban.

– Nem tulajdonítok különösebb jelentőséget annak, hogy az őszi idény végén hanyadikok lettünk, és annak sem, hogy hol telelünk majd – válaszolta érdeklődésünkre Benczés Miklós, a DVTK szakvezetője. – Azért, mert csak a vége számít, a mostani helyezésért nem jár sem érem, sem euroligás helyezés. Olyan ez mint egy meccs, hiába vezetsz, ha végén kikapsz, nem kapsz pontot. Persze azt is hozzá kell tegyem, hogy a részsikeres fontosak, de nem jelentőségteljesek. Fontosak, mert még jobban összekovácsolnak egy csapatot, közelebb hozzák a csapathoz a szurkolótábort. Azonban most még korai lenne mérleget vonni, hiszen nincs vége az évnek, és ha a tabellára ránézünk kiderül, hogy a harmadik hely környékén elég sűrű a mezőny. Már csak ezért sem mindegy, hogy milyen eredményt érünk el Zalaegerszegen.

A kilátástalanságról

A DVTK-nak ezúttal tökutolsó, kilátástalan helyzetben lévő Zalaegerszeg otthonában kell pályára lépnie. Az egerszegi csapat egy éve még a második helyen állt az NB I-ben, a DVTK pedig egy osztállyal lejjebb, a másodosztály Keleti csoportjában volt harmadik az őszi idény végén, azonban az azóta eltelt időszakban ellentétes utat jártak be a csapatok. Ennek következtében a DVTK számít a találkozó esélyesének.

– Nem értek egyet a kilátástalan jelzővel, ha kikapnának, akkor talán ki lehet ezt jelenteni, de ezt a meccset még nem játszották le – mondta Benczés Miklós. – Ez a mérkőzés számukra rendkívül fontos, hiszen az utolsó hazai bajnokijuk az idén, és ez a mi helyzetünket csak megnehezíti. Ezt tudják a játékosaink is, senkinek sem szabad olyan tévúton járnia, hogy a jelenlegi helyezések alapján ítéli meg az esélyeket. Egy picit pluszt jelent, hogy a legutóbbi idegenbeli bajnokin átestünk átestünk azon a lélektani határon, amit egy vendégként megnyert meccs jelent. Korábban a Magyar Kupában és a Ligakupában is nyertünk házon kívül, remélem, hogy tudjuk folytatni ezt a sorozatot.

A DVTK-ból több játékos bajlódik kisebb sérüléssel, Budovinszky és Luque után Rakovicnak és Radosnak is akadtak gondjai, továbbá az már biztos, hogy a sem a beteg Menougong, sem a műtét után lábadozó Dobos, sem a térdsérülés miatt kiesett Gallardo, sem a combizomhajlítóját fájlaló Lippai nem léphet pályára ZTE ellen.

Labdarúgó NB I, 16. fordulóban

Zalaegerszegi TE FC – Diósgyőri VTK  

Zalaegerszeg, szombat, 16.00.

Játékvezető: Takács János (L. Tóth Lajos, Huszár Balázs).

A Zalaegerszegi TE FC várható kezdőcsapata: Jahic – Kocsárdi, Kovács Gergő, Szalai T., Hídvégi – Szakály D., Máté, Kamber, Balázs Zs. – Tököli, Meye.

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Farkas B. – Vadász, Gal, Budovinszky (Rakovic), Gohér – Abdouraman – Takács P., Arze, Pál Sz. (Luque) – Tisza, Seydi.

- ÉM -


Zalaegerszeg – Szombaton 16 órától Zalaegerszeg ellen lép pályára a Diósgyőri VTK csapata. Tippelje meg, mi lesz a mérkőzés kimenetele!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!