Sport

2013.07.29. 11:59

Szabolcsi futballvirtus

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Nem először bizonyosodott be: a legkeletibb megye tele van tehetségekkel!

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Nem először bizonyosodott be: a legkeletibb megye tele van tehetségekkel!

Tudunk mi. Főként, ha akarunk. Noha több lemondás „kavart be” a Fecsku István, Bíró Csaba edzőpárosnak, azok, akik a szabolcsi együttes tagjaként feláldozták a hét végéjüket, nem mellékesen a gatyarohasztó hőségben pályára léptek – már ezért vastagon megérdemlik a vállveregetést. Kiváltképp, hogy nem csupán „lefürödték” a megyei válogatottak tiszaújvárosi selejtezőjét, hanem veretlenül megnyerték!

Le a kalappal!

Így lesz az igazi a négyes döntő, amelyet augusztus 3-án, Nyíregyházán, illetve Baktalórántházán rendeznek. Mert valljuk be, a hazai legénység részvétele nélkül akár érdektelenségbe is fulladhatott volna a finálé.

– Le a kalappal minden futballista előtt, aki eljött és vállalta a szereplést – szögezte le Fecsku István. – Jellemező a csapat összetartására, hogy vasárnap délelőtt szabadprogramot kaptak a játékosok, mégis a nagy többség kiment a pályára, megnézni a riválisok meccsét. A körülmények nagyon megnehezítették a dolgunkat: borzasztóan meleg volt, ezért is forgattuk a keretet, igyekeztünk mindenkinek lehetőséget adni, nem a végkimerülésig játszatni az embereket. Azt kell mondjam, ez végül is kifizetődött, döntőnek bizonyult, hogy valamennyi labdarúgóra nyugodt szívvel számíthattam, és megoldotta feladatát. Bár hallottam pesszimista véleményeket, miszerint egy meccset sem fogunk nyerni, szerencsére másként alakult..

Igazi értékek

Olyannyira, hogy a szabolcsi legénység a Borsod elleni döntetlen után valamennyi riválisát legyűrte. Nem véletlenül...

– Minden megyei csapatnak akadt egy-egy jó meccse, azzal nőttünk az ellenfelek fölé, hogy nekünk nem voltak kihagyásaink – summázott Fecsku István. –  Ráadásul a baktai Marics Gábor személyén olyan játékos tudhattunk sorainkban, aki valamennyi mérkőzésen gólt szerzett. Nyilvánvaló, hogy meg kell köszönjem az edzőkollegáknak, hogy a felkészülés kellős közepén elengedték a játékosokat. Ehhez csak annyit, most is bebizonyosodott, tele vagyunk tehetségekkel igazi értékek vannak Szabolcsban, éppen ezért nem lenne szabad hagyni, hogy elkallódjanak!

KM-KT

Hajdú, Csongrád, Veszprém ellen

A négyes döntőben Csongrád, Tolna és Veszprém megye lesz a szabolcsi együttes ellenfele. A szombati délelőtti elődöntők közül az egyik meccset Baktalórántházán rendezik, míg a másikat a nyíregyházi Városi Stadionban. Utóbbi ad otthont – kora este – a bronzmérkőzésnek, és a döntőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!