Sport

2013.10.04. 11:20

Nyomatékot adni az esélyességnek!

A kisvárdai NB II-es futballcsapat a tavaly Nyugaton ezüstérmes, ezúttal sereghajtó Kozármislenyt fogadja.

A kisvárdai NB II-es futballcsapat a tavaly Nyugaton ezüstérmes, ezúttal sereghajtó Kozármislenyt fogadja.A videomegosztó portálon népszerű darab a kozármislenyi futballisták győzelmi dala, amelyet „Máma megint győztünk” kezdettel adnak elő az öltözőben a megnyert mérkőzéseket követően. Ebben a bajnoki évben még nem vehették szájukra a nótát a szombaton (kezdés: 15 óra) Kisvárdára látogató baranyaiak, hiszen a nyitányon a Zalaegerszeg ellen elért gól nélküli döntetlent hat vereség követte. Ekkora lenne a baj a Nyugati csoport tavalyi ezüstérmesénél?

– Sokfelől tájékozódtam azügyben, hogy mi is a kozármislenyiek visszaesésének oka – mondta csapata, az NB II-es Kisvárda következő ellenfeléről Révész Attila szakmai igazgató. – A megoldás egyfelől az lehet, hogy a néhány új játékos még nem épült be teljesen a csapatba, illetve mintha túlzott megnyugvást adott volna számukra a tavalyi jó szereplés. Az is igaz, hogy ellenfelünk eddig többnyire az élcsapatokkal találkozott, és hírlik, a játékban már kezdik utolérni magukat, a helyzetkihasználásuk azonban még nem az igazi. Remélem, nem szombat lesz a napja, amikor a mutatott teljesítmény és az eredményesség összhangba kerül náluk.

Ha csak a tabellát nézzük, akkor hasonló helyzetben vannak a kisvárdaiak, mint két hete, a Tatabánya vendégjátéka előtt. Esélyesebbnek tűnnek a szabolcsiak, és legutóbb ezt 5–0-s győzelemmel juttatták érvényre.

– Most sem érzek különös feszültséget a csapaton, és hasonlóan a múltkorihoz, ezúttal is kellően jól fel tudtunk készülni a mérkőzésre – így Révész Attila. – A múlt heti két idegenbeli meccshez hosszú utazások és kellemetlen betegségek párosultak, most egy hetünk volt arra, hogy a Kozármisleny ellen hangolódjunk. A beteg játékosok már szinte teljesen felépültek, a gondot ezúttal nem az jelenti, hogy ki játsszon, hanem, hogy mely játékosok maradjanak ki a keretből. Azt várom, hogy a meccs elején megint nyomatékot adunk annak: ezen a mérkőzésen csak mi nyerhetünk.

És ha ez így lesz, akkor a lefújás után megint nem a mislenyi öltözőből zendítenek rá a győzelmi énekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!