Sport

2013.12.09. 07:35

Józsi még a kétmázsát is kinyomta

Egyéniben két ezüst, csapatban bronz a mérkiek teljesítménye a bajnokságon.

Egyéniben két ezüst, csapatban bronz a mérkiek teljesítménye a bajnokságon. Nyolc versenyzővel képviseltette magát a fővárosi országos fekvenyomó bajnokságon a Mérk Kinizsi SE. A két egyéni ezüst mellett csapatban bronzot szereztek a mérkiek, ami dicséretes teljesítmény. A csapat nagy része még ifjúsági (Orosi Tamás, Pataki István, Rácz Dávid, László Márk) és junior korú (Onder Béla, Orosi József) versenyzőből állt, és a két felnőtt (Szűcs Sándor, Plásztán József) is csak 25 éves, azaz nemrég öregedtek ki a junior kategóriából.

Az 59 kg-os súlycsoportban a még csak tizenhét esztendős Orosi Tamás 115 kg-os a második helyen zárt. Nem mindennapi mezőny gyűlt össze a 74 kg-os mezőnyben. Erről mi sem tanúskodik jobban, minthogy Szűcs Sándor 150 kg-os teljesítményével csupán a hetedik helyet tudta megszerezni, Orosi József 160 kg-os nyomásával a negyedik helyen végzett. Remek produkcióval rukkolt ki viszont Rácz Dávid, aki 170 kg-os ifi csúcsbeállítással a második helyen zárt. Dávidot csupán 2,5 kg-mal előzte meg Zeitler Márton, az orosháziak rutinos versenyzője.

Bizakodásra adhat okot a 93 kg-os súlykategóriában Plásztán József 190 kg-os új egyéni csúcsa. Mi sem bizonyítja ezt jobban az, hogy a versenyen megengedett három kísérlet után József a bemelegítő helyiségben megpróbálta a lélektani határt is jelentő 200 kg-os súly teljesítését. A jelenlévők nagy meglepetéséré Józsinak ez sem jelentett gondot, így a tavaszi versenyekre ez egy jó visszaigazolást jelentett.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!