Sport

2014.03.19. 11:17

Állták a versenyt a legjobbakkal

A Nyíregyházi TK szuperligás tekecsapata megharcolt a bennmaradásért, szombaton kezdődik a tét nélküli rájátszás.

A Nyíregyházi TK szuperligás tekecsapata megharcolt a bennmaradásért, szombaton kezdődik a tét nélküli rájátszás.A bajnokság a rájátszással folytatódik, de a Nyíregyházi TK már az alapszakaszban elérte azt, amit talán csak titkon remélt: megkapaszkodott a férfi tekézők szuperligájában. A folytatásban az 1–4. helyezettek a felsőházban a bajnoki címért és a jobb helyezésekért versengenek, az 5–8. pozícióban zárt csapatok az alsóházban szerepelnek, míg a kilencedik és a tizedik, vagyis a Szolnok és Ajka már nem is játszik tovább, hiszen kiesett.

Azt most hagyjuk, hogy ez mennyire igazságos velük szemben, és mennyi értelme van így az alsóházi rájátszásnak, hiszen az NYTK újoncként került vonal felé, és ehhez elegendő volt három meccset megnyernie és egy pontot szereznie idegenben. Tegyük gyorsan hozzá: a nyíregyháziak végig idegenben szerepeltek, hiszen a Városi Stadion tekecsarnokának alkalmatlansága miatt albérletbe kényszerültek, és pályaválasztóként Ózdon fogadták riválisaikat.

– Összességében azért bizonyítottuk, hogy helyünk van ebben a mezőnyben, hiszen senki ellen nem szenvedtünk megalázó vereséget – mondta a klub szóvívói feladatával is megbízott tekézője, Finta Zoltán, aki tíz egyéni pontszerzésével Hacker Dezsővel holtversenyben a legeredményesebb játékos volt az alapszakaszban. – Mást ne mondjunk, mi játszottuk a listavezető Szegeddel a legszorosabb meccset a hazai hat kettes vereség alkalmával, a két meccsen három csapatpontot csak mi tudtunk szerezni a százszázalékos éllovassal szemben. Megnyertük azokat a meccseket, amelyek elengedhetetlenek voltak a bentmaradáshoz, idegenből sem távoztunk üres kézzel. A végén volt egy kis szerencsénk azzal, hogy a Szolnok sem tudott meglepetést okozni, de az elért eredményünk jogosságához nem férhet vita.

 

A bennmaradást kiharcoló nyíregyházi csapat tagjai

(zárójelben a pályára lépések/pontszerzések száma, a faátlag):

Finta Zoltán (16/10, 543.36), Hacker Dezső (17/10, 566.29), Hetei István (6/0, 543.5), Kastura Zsolt (14/3, 527,83), Mogyorósi Péter (15/2, 533.21), Ráski János (10/1, 524.67), Szegő Levente (18/4, 537.27), Szlovenszki Tibor (17/7, 554.94), Varga I Imre 2/0 (509).

Megjegyzés: a faátlagot a végigjátszott mérkőzéseken elért eredményekből számoltuk ki, a be- és lecserélések alkalmával elért teljesítmény nincs a mutatóban.

 

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!